Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Περιστέρι |
Κι όλα αυτά όταν οι μαθητές των δύο σχολείων κάνουν μάθημα κάτω από άθλιες συνθήκες, καθώς το κτίριο που συστεγάζει τα δύο σχολεία παραδόθηκε το 1981, ήδη έχει συσσωρευμένα προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής και μετά το σεισμό του 1999 το μάθημα γίνεται σε λυόμενα. Αν και έχει δεσμευτεί οικόπεδο εδώ και μια δεκαετία για την ανέγερση νέου κτιρίου, το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. «Ο δεκάχρονος αγώνας των μαθητών του 10ου ΕΛ έφερε νίκες, όμως το πρόβλημα δε λύθηκε οριστικά. Εχει απαλλοτριωθεί η γη των 9,5 στρεμμάτων με 700.000.000 δραχμές και έχει περάσει στο ΦΕΚ η άρση αναδάσωσης. Ο διαχρονικός όμως εμπαιγμός του υπουργείου Παιδείας και του ΥΠΕΧΩΔΕ δεν οδήγησε στο να γίνει η έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου, να χαρακτηριστεί δηλαδή η γη σαν σχολική, για να χτιστεί το σχολείο», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μαθητών - Γονιών και Εκπαιδευτικών του 10ου και 7ου ΕΛ Περιστερίου. Κύριο αίτημα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών είναι να μπει φρένο στον εμπαιγμό και να συμπεριλαμβάνεται σχετικά με το 10ο ΕΛ, αντίστοιχη τροπολογία στο πρώτο νομοσχέδιο του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ.
Οι μαθητές πορεύτηκαν προς το Δημαρχείο, όπου προχώρησαν σε συμβολική καθιστική διαμαρτυρία και αργότερα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, καθώς και μαθητές συναντήθηκαν με το δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι εντός δέκα ημερών θα οριστεί συνάντηση με τον υπουργό του ΥΠΕΧΩΔΕ, στην οποία θα παρευρεθούν οι επικεφαλής όλων των δημοτικών παρατάξεων και της Συντονιστικής Επιτροπής.
Να σημειωθεί ότι προχτές το συγκεκριμένο θέμα συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από πρωτοβουλία του Παναγιώτη Σοφού, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΑΣΥ», απ' όπου προέκυψε ομόφωνα ψήφισμα συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα των μαθητών.