Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΔΙΟΝ ΑΡΕΩΣ
Η εμπορευματοποίηση το κάνει αγνώριστο

Καταγγελία της «Συμπαράταξης για την Αθήνα». Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το απόγευμα από τους κατοίκους

Αγνώριστο κινδυνεύει να γίνει το Πεδίον του Αρεως, αφού με την πολιτική εμπορευματοποίησης του χώρου που εφαρμόζει η κυβέρνηση καταστρέφεται το πράσινο και η λειτουργία του ως χώρου αναψυχής. Την κατάσταση αυτή καταγγέλλει με χτεσινή της ανακοίνωση η «Συμπαράταξη για την Αθήνα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Πεδίον του Αρεως έχει μετατραπεί σε χώρο ασύδοτης εκμετάλλευσης, με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το πράσινο και να αναιρείται η λειτουργία του ως χώρου αναψυχής και επαφής με το περιβάλλον.

Στο χώρο του Πανελληνίου ανεγείρονται ογκώδη αυθαίρετα κτίρια και κόβονται δέντρα, ενώ δε διαπιστώνεται επίσημα η παρανομία, ούτε οι διωκτικές αρχές, ούτε άλλος αρμόδιος συγκινείται για να τη σταματήσει.

Οι εμποροπανηγύρεις και οι εκθέσεις έχουν εξελιχθεί σε μόνιμη κατάσταση και έχουν μετατρέψει το Πεδίον του Αρεως σε εμπορικό κέντρο, ενώ η συντήρηση και η φύλαξή του έχουν εγκαταλειφθεί.

Οι χώροι γύρω από τις δύο εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε πόλους έλξης αυτοκινήτων και σε χώρους στάθμευσης, όχι μόνον κατά τη διάρκεια τελετών, αλλά όλες τις ώρες της μέρας.

Το ΕΤΜΟΑ που διαχειρίζεται το Πεδίον του Αρεως και η κυβέρνηση που εποπτεύει το ΕΤΜΟΑ έχουν την ευθύνη για την κατάσταση αυτή, που αποτελεί συνέπεια της πολιτικής της εμπορευματοποίησης του δημόσιου χώρου και της ασυδοσίας των ισχυρών "παραγόντων"».

Σήμερα, στις εφτά το βράδυ, η Επιτροπή Αγώνα για την Προστασία του Πεδίου του Αρεως, διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Κωνσταντίνου. Κύρια αιτήματα της επιτροπής είναι η κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, η ουσιαστική απαγόρευση της διέλευσης των τροχοφόρων στο άλσος, ο επαρκής φωτισμός του, η συντήρησή του και το σταμάτημα των εμπορικών εκθέσεων, που συνεχώς επεκτείνονται, υποβαθμίζοντας το πάρκο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ