Σάββατο 13 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οχι μαρίνα στο Πόρτο Ράφτη

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τις έντονες και καθολικές αντιδράσεις των κατοίκων του Πόρτο Ράφτη στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για τη χωροθέτηση μαρίνας στην περιοχή, μεταφέρουν στη Βουλή με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Οικονομικών, Εθνικής Οικονομίας, Εμπορικής Ναυτιλίας, Πολιτισμού και Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Ορέστης Κολοζώφ.

Η περιοχή για την οποία γίνεται συζήτηση για τη χωροθέτηση της μαρίνας - επισημαίνουν οι δύο βουλευτές - είναι κλειστός κόλπος, με αποτέλεσμα την πολύ δύσκολη ανανέωση των υδάτων, η οποία θα γίνει δυσκολότερη από την κατασκευή λιμενοβραχιόνων κλπ. Ο συγκεκριμένος χώρος είναι ακατάλληλος λόγω των έντονων βορείων ανέμων που πνέουν στην περιοχή, ενώ το θαλάσσιο οικοσύστημα είναι ήδη επιβαρυμένο από την έλλειψη αποχετευτικού δικτύου και τη λειτουργία βόθρων.

Επίσης, επισημαίνουν ότι τη μαρίνα στο Πόρτο Ράφτη δεν προβλέπουν ούτε η χωροταξική μελέτη του Ινστιτούτου Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου που έγινε με εντολή του Οργανισμού Αθήνας, ούτε η μελέτη για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Μαρκοπούλου.

«Ποιοι είναι λοιπόν οι αναπτυξιακοί και οικονομικοί λόγοι που επιβάλλουν τη δημιουργία μαρίνας στο Πόρτο Ράφτη;», ρωτούν τους υπουργούς οι βουλευτές του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ