«Το ΚΚΕ αυτοτοποθετείται "εκτός συστήματος". Εχουμε να κάνουμε με μία "αντι-κουλτούρα" που διαμορφώνεται στο περιθώριο της πολιτικής ζωής. Δεν εκφράζει μια εναλλακτική πολιτική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, αλλά μία ριζική αντίθεση στην τελευταία. Ο αυτο-απομονωτισμός του ΚΚΕ εκφράζει και κάτι βαθύτερα ανησυχητικό, και αυτό είναι η άρνηση ένταξης στο πολιτικό σύστημα που του άνοιξε την πόρτα το 1974. Ακριβώς σαν τους Λακεδαιμονίους της εποχής εκείνης το ΚΚΕ προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει το σύγχρονο κόσμο στον 21ο αιώνα εγκατεστημένο άνετα μέσα σ' αυτόν του τον πολιτικό αυτισμό» (ο καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Δ. Δημητράκος /στο ΒΗΜΑ).
«Μαθήματα ιστορίας μέσω σταυρολέξου στην "Καθημερινή" (14/12))! 5 καθέτως: "Τον διανυόμενο μήνα, του 1944, αιματοκύλησε την Αθήνα". Τι προκύπτει με τη λύση; ΕΑΜ!!!
Ντροπή, αδέλφια!
Δεν ξέρατε, δε ρωτούσατε τουλάχιστον τον Εβερτ;
Ντροπή, γιατί μας γυρίσατε στα χρόνια εκείνα, όταν η ίδια εφημερίδα έγραφε με τεράστιους τίτλους ότι οι κομμουνιστές διαδήλωναν με σύνθημα "Κάτω η παρθενία" (!), ενώ βέβαια, δε φώναζαν για την παρθενία, αλλά για τον αρχιβασανιστή της Ασφάλειας Παρθενίου! Και πάλι ντροπή!» (η επισήμανση και το σχόλιο στο ΠΟΝΤΙΚΙ).
«Τον λόγο πήρε έπειτα ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ Σπ. Σπυρόπουλος, ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ Θαν. Λεβέντης και όταν ανέβηκε στο βήμα η Λίνα Μενδώνη έγινε το επεισόδιο με τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ ο οποίος θεώρησε ότι προηγείται» (το «ρεπορτάζ» στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).