Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΓΩΓΟΣ ΜΠΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Στόχος τα κέρδη της πλουτοκρατίας

Ανακοίνωση - παρέμβαση της ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ

Κάλεσμα προς τους φορείς και το λαό του νομού να εναντιωθούν στην κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, απευθύνει η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «αυτή η "επένδυση" ενισχύει την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας και τα κέρδη της πλουτοκρατίας, ιδιωτικοποιεί τη γεωστρατηγική θέση και το φυσικό περιβάλλον της χώρας, με ό,τι ιδιαίτερα επικίνδυνο συνεπάγεται κάτι τέτοιο για το λαό και τη χώρα». Και καλεί το λαό να παλέψει «για τη συγκρότηση του Λαϊκού Μετώπου, για την κατάκτηση της Λαϊκής Εξουσίας, Οικονομίας, που ανάμεσα σε άλλους βασικούς τομείς θα έχει σαν λαϊκή περιουσία την ενέργεια και τους ενεργειακούς δρόμους, προς όφελος και μόνο του λαού».

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, «ο αγωγός ήταν και παραμένει υπόθεση των μονοπωλίων με μοναδικό στόχο την αύξηση των κερδών τους. Ολα αυτά τα χρόνια, τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ, υλοποιούν πρόθυμα ό,τι προστάζουν τα μονοπώλια και ο ιμπεριαλισμός, ό,τι επιβάλλουν τα συμφέροντά τους».

Επίσης απαντώντας στα επιχειρήματα που προβάλλονται για να πειστεί ο λαός για την αναγκαιότητα του έργου, η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ σημειώνει: Σε σχέση με τα αντισταθμιστικά οφέλη (διόδια) και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, τονίζει πως τα διόδια που θα εισπράττει το ελληνικό δημόσιο δεν αντισταθμίζουν τις διευκολύνσεις και εγγυήσεις που παρέχει η χώρα (έδαφος, γεωστρατηγική θέση, οικονομικές διευκολύνσεις) και προσθέτει πως είναι αστείο να χαρακτηρίζουμε ανάπτυξη τις ελάχιστες θέσεις εργασίας, τις ελάχιστες συμπληρωματικές προμήθειες και διανυκτερεύσεις πληρωμάτων σε ξενοδοχεία.

Για την επίκληση της ασφάλειας της περιοχής, η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ θυμίζει απλά πως «όλοι γνωρίζουν ότι το πετρέλαιο και οι δρόμοι του είναι ο λόγος των πολέμων και επεμβάσεων των ιμπεριαλιστών σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Ιράν, Τσετσενία, Γεωργία, κ.α.».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ