Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ποινικοποίηση των αγώνων και στις Σέρρες

Στα δικαστήρια καλούνται 18 αγρότες με την κατηγορία της ...«υποκίνησης» παραγωγών σε κινητοποιήσεις και παρακώλυση συγκοινωνιών!

Τα αγροτοδικεία ακολουθούν μία εβδομάδα μετά την κινητοποίηση των παραγωγών των Σερρών στον Προμαχώνα, με σκοπό την τρομοκράτηση όσων βγήκαν στους δρόμους, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στην επιβίωση.

Μετά από μήνυση αστυνομικών κατηγορούνται έξι αγρότες ως «βασικοί υποκινητές της διοργάνωσης και παρακινητές ως προς την αγροτική κινητοποίηση και το κλείσιμο του οδικού άξονα». Αλλοι δώδεκα αγρότες κατηγορούνται για παρακώλυση συγκοινωνιών και τέσσερις ότι παράνομα στάθμευσαν τα τρακτέρ τους κατά μήκος της Εθνικής Οδού. Οι παραγωγοί που είναι όλοι τους από τους Δήμους Νιγρίτας και Στρυμόνα έλαβαν κλήσεις να παρουσιαστούν στον Πταισματοδίκη Σερρών.

«Σύρονται στα αστυνομικά τμήματα, στις Εισαγγελίες και στα δικαστήρια οικογενειάρχες που δουλεύουν όλη μέρα για να ανταποκριθούν στα τεράστια έξοδα που έχουν», δηλώνει ο Παύλος Αραμπατζής, πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών της Νιγρίτας και του Στρυμόνα. «Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν γιατί αγωνιζόμαστε κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται από την ΕΕ. Οι παραγωγοί της περιοχής μας βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση μετά τις περσινές καταστροφές στα προϊόντα μας και τις εξευτελιστικές φετινές τιμές στο βαμβάκι, το καλαμπόκι κλπ. Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τα αγροτοδικεία δεν πρόκειται να μας κάμψουν. Απλά η προσπάθεια τρομοκράτησής μας με τα δικαστήρια μας προκαλεί οργή και το μόνο που κάνει είναι να μας ενδυναμώσει περισσότερο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ