Τρίτη 14 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Συνεχίζονται τ' αγροτοδικεία

Σε πέντε μήνες φυλάκιση καταδίκασε χτες το αγροτοδικείο Τρικάλων έντεκα αγρότες του νομού επειδή διεκδίκησαν αγωνιστικά το δίκιο τους. Στη χτεσινή δίκη κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου δεκατρείς αγρότες - οι δύο αθωώθηκαν - με την κατηγορία της παρακώλυσης των συγκοινωνιών στο κέντρο της πόλης των Τρικάλων κατά τη διάρκεια της αγροτικής κινητοποίησης που είχε γίνει στις 10, 11 και 12 Δεκέμβρη του 2001. Μάλιστα, σε δύο από τους καταδικασθέντες, ο ένας από τους οποίους είναι και ο Σπ. Τσιοτινός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Ανοιξη» επιβλήθηκε, επιπλέον, πρόστιμο 1.200 ευρώ καθώς το ποινικό τους μητρώο «δεν είναι λευκό» αφού έχουν κι άλλες καταδίκες για τη συμμετοχή τους σε αγροτικούς αγώνες. Οι έντεκα αγρότες άσκησαν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Σπ. Τσιοτινός πριν από ένα μήνα κάθισε και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου και καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση και του επιβλήθηκε κι άλλο χρηματικό πρόστιμο 1.200 ευρώ επειδή πρωτοστάτησε στους αγώνες της αγροτιάς.

Οι νέες διώξεις των αγροτών γίνονται σε μια περίοδο κατά την οποία, αφενός μεν, τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου πολλαπλασιάζονται και οξύνονται εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ και ενόψει, βεβαίως, της εφαρμογής των μέτρων της ενδιάμεσης αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής κι, αφετέρου δε, αναπτύσσονται αγροτικοί αγώνες με τις κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ που έγιναν το περασμένο διάστημα και αυτές που θα ακολουθήσουν στα μέσα Γενάρη.

Γίνεται, λοιπόν, ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, που προεκλογικά για να εξαπατήσει τους αγρότες υποσχόταν ότι θα δώσει τέλος στα αγροτοδικεία, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τον αγροτικό κόσμο, όπως έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να σταματήσει τους αγώνες τους και να εφαρμόσει ανεμπόδιστα την αντιαγροτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ομως, οι αγρότες διαμηνύουν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να εντείνουν τους αγώνες τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που καταδικάζει σε ξεκλήρισμα τα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά και για την εφαρμογή μιας άλλης, φιλοαγροτικής που βασικό μοχλό ανάπτυξης θα έχει τον παραγωγικό συνεταιρισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ