Τετάρτη 8 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αθανάσιος Καρατζάς
Αθανάσιος Καρατζάς
Φωτ.

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΥΦΑΝΤΗ (Ηρακλή), στελέχους του ΚΚΕ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικού του ΔΣΕ, ο αδελφός του Δημήτριος Υφαντής προσφέρει 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου, για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΑΣΗ και προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, η σύζυγός του Ανθούλα Τσάση προσφέρει, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Αλεξίου» Πάτρας, 100 ευρώ και η Λούλα Μανωλάκου 30 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ Γκ. δεσμώτη της Μακρονήσου, προσφέρω στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Πάτρας.

ο γιος του Γ. Γκ.

* * *

Κηδεύτηκε στις 5 Δεκέμβρη 2004 στη Μακρακώμη ο πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ ΘΩΜΑΣ ΤΣΙΓΑΡΑΣ. Ανθρωπος ακέραιος και αγαπητός στους συμπολίτες του, από μικρός ρίχτηκε στη βιοπάλη. Στα δύσκολα χρόνια της Ιταλογερμανικής Κατοχής, μπολιασμένος με τις αρχές του ΚΚΕ, πήρε το δρόμο του αγώνα. Οργανώθηκε στο ΕΑΜ και στο ΚΚΕ. Αταλάντευτος στο ιδεολογικό του «πιστεύω», συνέχισε τον αγώνα. Η προσφορά του ήταν μεγάλη.

Σε όλους που τον γνώρισαν θα μείνει άσβεστη η μνήμη του.

Αυτός ήταν ο Θωμάς Τσιγάρας.

* * *

Φωτ.

Ο ΒΑΣΟΣ ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1933. Εζησε όλη την πολυτάραχη πορεία του λαϊκού κινήματος ως στέλεχος του ΚΚΕ και του συνεταιριστικού κινήματος της Δράμας.

Γιάννης Τσάσης
Γιάννης Τσάσης
Στην άσβεστη μνήμη του οι ανιψιές του προσφέρουν για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Ηλιούπολης: Η Ελένη Παπαδοπούλου 50 ευρώ και η Λίνα Υφαντοπούλου 15 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αδελφού μου ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ο οποίος σκοτώθηκε στη μάχη της Δημητσάνας. Του θείου μου ΜΙΧΑΛΗ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ και της γυναίκας του, οι οποίοι κατακρεουργήθηκαν το 1947 από Χίτες στη Σκάλα Μεσσηνίας. Καθώς επίσης στη μνήμη των ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΥΤΟΥ, ΠΑΝΑΓΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΥΔΗ και στη μνήμη των νεκρών μαχητών του ΔΣΕ, οι οποίοι κατάγονταν από το χωριό μου Σκάλα, προσφέρω για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω, 50 ευρώ.

Κλεάνθης Μιχαλόπουλος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας και αξέχαστου ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑ, παλαίμαχου κομμουνιστή, ναυτεργάτη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, προσφέρουμε 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο, μέσω ΚΟΒ Παγκρατίου.

Η συντρόφισσά του Δήμητρα

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Στη μνήμη του αντιστασιακού ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΨΗΜΟΓΕΡΑΚΟΥ από το χωριό Πετρίνα Λακωνίας που δολοφονήθηκε από Χίτες το 1946, η Αγγέλα Λαγουσάκου-Καρβουνιάρη προσφέρει στο ΚΚΕ 20 ευρώ.

* * *

Φωτ,2

Ο αδελφός μου, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΛΩΡΟΣ, «έπεσε» στη μάχη της Αράχωβας στις 3 Αυγούστου 1947.

Δημήτρης Φλώρος
Δημήτρης Φλώρος
Ο εξάδελφός μου ΝΙΚΟΣ ΑΥΓΕΡΙΚΟΣ (Αραχωβίτης) σκοτώθηκε στη μάχη της Αμφισσας τον Οκτώβρη του 1947.

Στη μνήμη τους προσφέρω 150 ευρώ προς τιμή του 17ου Συνεδρίου, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου.

Ηλίας Φλώρος

* * *

Στη μνήμη του ήρωα κουνιάδου μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Δημητρίου ΙΣΑΪΑΔΗ, ο οποίος εκτελέστηκε στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης, προσφέρω 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Κική Κανταρά-Ισαϊάδου

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΑΝΔΡΕΑ και ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ προσφέρω 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Βασίλειος Ισαϊάδης

* * *

Στη μνήμη του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΙΔΗ, οπαδού του ΚΚΕ η ΚΟΒ Βορείων Συνοικιών της ΝΕ Μαγνησίας προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΣΤΡΑΤΟΥ Ι.ΚΑΝΤΑΡΑ, αγωνιστή του λαϊκού κινήματος, ο οποίος εξορίστηκε στο Μακρονήσι και τον Αϊ-Στράτη, προσφέρω για το 17ο Συνέδριο 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Θεσσαλονίκης.

Βασιλική Κανταρά-Ισαϊάδου

* * *

Η οικογένεια Γεώργιου Ι. Σακελλάκη από Μετεταίς Καρπάθου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Καρπάθου, 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο στη μνήμη του ΜΙΧΑΗΛ Ι.ΓΙΑΝΝΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που πέθανε το 2003.

* * *

Στις 19 Δεκέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «χάσαμε» τον αγαπημένο μας ΧΡΗΣΤΟ ΠΕΡΔΙΚΑ.

Στις 18 Δεκέμβρη γίνεται το μνημόσυνό του στον Αγιο Δημήτριο Ροδοχωρίου Συκεών.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ προς τιμή του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Συκεών.

Η οικογένειά του

* * *

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΪΡΑ, ο αδελφός του Γεράσιμος προσφέρει 10 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΜΙΧΑΛΗ ΣΠΥΡΙΔΗ, η γυναίκα του προσφέρει στο ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριο 100 ευρώ.

Παναγιώτης Υφαντής
Παναγιώτης Υφαντής
* * *

Στη μνήμη του αδελφού μου ΠΑΝΑΓΗ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων Κυψέλης 30 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Η αδελφή του Α.Κ.

* * *

Συμπληρώνεται σήμερα, 8 Δεκέμβρη, ένας χρόνος από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΤΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ.

Στη μνήμη του τα παιδιά του Αννα και Νίκος, ο αδελφός του Χρήστος, η νύφη του Χαρίκλεια και τα ανίψια του προσφέρουν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».


Δημήτρης Μιχαλόπουλος
Δημήτρης Μιχαλόπουλος

Βάσος Σαουλίδης
Βάσος Σαουλίδης

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΝΙΚΟΣ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ