Κυριακή 21 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Τίμος Περλέγκας
Τίμος Περλέγκας
Φωτ.

«Αγαπητοί σύντροφοι στην Ελλάδα σας χαιρετώ!

Διάβασα με προσοχή τις θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 17ο Συνέδριό του. Σας εύχομαι καλή δύναμη για την επιτυχία των εργασιών και των στόχων του Συνεδρίου.

Προς τιμή του 17ου Συνεδρίου και στη μνήμη του αγαπημένου και αξέχαστου πατέρα μου Στρατηγού ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥΣΤΕΡΑΚΗ, στρατιωτικού διοικητή της Ιης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, προσφέρω στο αγαπημένο Κόμμα του πατέρα μου συμβολικά το ποσό των 100 ευρώ, μέσω ΚΟ Χαλανδρίου.

Αυτή την ενέργειά μου την αισθάνομαι ως επιθυμία-εντολή του πατέρα μου.

Ευχαριστώ τον αγαπητό «Ριζοσπάστη» για τη δημοσίευση.

Ρούλα Μουστεράκη - Λεμεσός Κύπρου»

* * *

Φωτ. 2

Ο Παύλος Ζήκος στη μνήμη του πατέρα του κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ΓΙΑΝΝΗ ΖΗΚΟΥ και του φίλου του ΤΙΜΟΥ ΠΕΡΛΕΓΚΑ, προσφέρει 300 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ του «Ριζοσπάστη».

* * *

Ο Απόστολος και η Παναγιώτα Χονδρογιάννη προσφέρουν, ως πρώτη δόση, 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Γρεβενών, στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και μαχητών του ΔΣΕ: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΖΑΜΑΝΑΚΟΥ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΝΤΑΓΚΟΥΜΑ, ΜΙΧΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ από το χωριό Φιλιππαίοι, και από το Μεσολούρι: Κ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ (Ντέρου), ΔΗΜ. ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΔΗΜ. ΧΑΤΖΗ, Α. και ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΔΗΜΟΥ, ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΙΤΗ, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΑΘΑΝ. ΜΥΛΩΝΑ, ΖΗΣΗ ΛΕΤΣΙΟΥ, Θ. ΓΑΚΗ, ΣΩΤ. ΚΑΝΙΑ, ΑΘ. και ΑΧΙΛΛΕΑ ΛΑΤΣΟΥ, ΜΙΧ.ΛΙΑΚΟΥ, ΑΛΕΞ.ΤΣΑΚΑΝΙΚΑ, ΣΟΥΛΤΑΝΑΣ ΠΑΣΙΑ, ΧΑΡ.ΤΣΙΟΥΒΑΡΑ, ΧΡ. ΜΠΑΡΛΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΡ.ΜΠΙΤΗ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΠΑΤΖΙΟΥ και ΘΩΜΑ ΤΣΙΟΥΒΑΡΑ, οπαδού του ΚΚΕ και του φίλου τους ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΑΤΣΙΩΡΑ, κομμουνιστή από τη Θεσσαλονίκη.

Γιάννης Χαρατσίδης
Γιάννης Χαρατσίδης
* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 13 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μου ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗΣ, ο αγωνιστής που πάνω από όλα έβαζε τα πανανθρώπινα ιδανικά αψηφώντας κάθε κίνδυνο.

Στη μνήμη του καθώς επίσης στη μνήμη των υπέροχων γονιών μου ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ και ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ προσφέρω 200 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νέας Σμύρνης.

Τόνια Χαρατσίδου

* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη της αδελφής μου ΕΛΛΗΣ ΦΑΡΣΑΚΙΔΟΥ και της συντρόφισσάς μου ΙΩΑΝΝΑΣ ΠΥΛΩΝΑ προσφέρω 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εικαστικών.

Γιώργος Φαρσακίδης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ακούραστου ανθρώπου μας, του αγωνιστή και μέλους του ΚΚΕ ΚΩΣΤΑ ΓΚΙΖΙΩΤΗ προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παρασκευής» 200 ευρώ.

Η γυναίκα του, τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Στις 20 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 6 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συντρόφου μου ΒΑΣΙΛΗ ΧΡΗΣΤΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρω 250 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Η γυναίκα του Φωτούλα

* * *

Φωτ.

Την 1η Νοέμβρη 2004 πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΤΖΑΜΑΝΟΓΛΟΥ, γιος του παλαιού στελέχους του ΚΚΕ στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης Θεόδωρου Κοτζαμάνογλου. Σύσσωμη η ΚΟ Εύοσμου παραβρέθηκε στην κηδεία του.

Στη μνήμη του πρόσφεραν για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ: Οι γονείς του Θεόδωρος και Σοφία 50 ευρώ και η αδελφή του Ζωή Ουσαντζόπουλου 20 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 17 Νοέμβρη συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΑΝΩΛΗ ΤΟΥΦΕΚΗ. Ως το τέλος της ζωής του έμεινε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ελένη και τα παιδιά του προσφέρουν στην ΚΟΒ Σαφράμπολης και στην ΚΟΒ Οικοδόμων 100 ευρώ.

Τάσος Τσαβδαρίδης
Τάσος Τσαβδαρίδης
* * *

Φωτ. 2

Στη μνήμη των συντρόφων μου λαϊκών αγωνιστών ΒΕΝΕΤΣΑΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ο οποίος πέθανε πριν από ενάμιση χρόνο και του ΟΡΕΣΤΗ ΜΑΚΡΙΔΗ, ο οποίος βασανίστηκε άγρια στα κρατητήρια της Ασφάλειας, καταδικάστηκε σε θάνατο από έκτακτο Στρατοδικείο και εκτελέστηκε τον Ιούνη του 1948, προσφέρουμε 100 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του Κόμματός μας.

Η συντρόφισσά τους Δέσποινα και ο αδελφός του Ορέστη, Γ. Μακρίδης.

* * *

Φωτ.

Στις 29 του περασμένου Οκτώβρη έκλεισαν 7 χρόνια από το «χαμό» του αγωνιστή ΤΑΣΟΥ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗ, ο οποίος επί τέσσερις δεκαετίες ήταν αταλάντευτο μέλος του ΚΚΕ.

Εφηβος οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη στο ΚΚΕ στη δεκαετία του '50. Το 1964 μετανάστευσε στη Γερμανία. Εκεί δραστηριοποιήθηκε ως μέλος της ΚΟ Γερμανίας και παράλληλα πάνω από 27 χρόνια, αγωνιζόταν από τις γραμμές του μεταναστευτικού κινήματος.

Οταν επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη συνδέθηκε και πάλι με την ΚΟ Θεσσαλονίκης. Παρέμεινε πάντα ακλόνητος στα ιδανικά του ΚΚΕ και με αυτά τα ιδανικά διαπαιδαγώγησε και την οικογένειά του.

Στη μνήμη του η οικογένειά του προσφέρει 150 ευρώ στην ΚΟ Θεσσαλονίκης.

* * *

Φωτ.

Πριν από 9 χρόνια υπέκυψε στην ανίατη αρρώστια η σύζυγός μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Σταμούλη-ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ. Παιδί πολιτικών προσφύγων βρέθηκε μετά τον Εμφύλιο στην Τσεχοσλοβακία όπου σπούδασε γιατρός-παθολόγος. Με την επιστροφή της στην Ελλάδα, βοήθησε όσους είχαν την ανάγκη της.

Κώστας Γκιζιώτης
Κώστας Γκιζιώτης
Στη μνήμη της και για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ προσφέρω 70 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Νέας Κρήνης Καλαμαριάς.

Α. Καρύδης

* * *

Φωτ.

Στις 25 Αυγούστου 2004, σε ηλικία 71 χρόνων πέθανε ο ΓΙΩΡΓΟΣ Σάββα ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1933 στη Γοργόπη Κιλκίς. Πρόσφερε τις υπηρεσίες του στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Γοργόπης ως δάσκαλος από το 1979 ως το 1985.

Οσοι τον έζησαν θα κρατήσουν στη μνήμη τους τη φλόγα και το όνειρο του Δασκάλου.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Αθηνά και οι κόρες του Μαίρη και Φωτεινή προσφέρουν στην ΚΟΒ Γοργόπης για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ 60 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στις 24 Σεπτέμβρη 2004 πέθανε σε ηλικία 48 χρόνων, έπειτα από βαριά ασθένεια ο ΝΙΚΟΣ ΖΟΠΟΥΝΙΔΗΣ. Γεννήθηκε στις 9 Σεπτέμβρη 1956 στο Κρνόφ Τσεχοσλοβακίας, από γονείς πολιτικούς πρόσφυγες.

Η οικογένειά του επαναπατρίστηκε το 1969 και εγκαταστάθηκε στη Νάουσα. Εκείνη την εποχή αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες οι οποίες προέρχονταν από το κλίμα μισαλλοδοξίας. Αυτές οι δυσκολίες οδήγησαν τον Νίκο στις γραμμές της ΚΝΕ και αργότερα του ΚΚΕ.

Το 1983 εγκαταστάθηκε στην Πτολεμαΐδα, όπου εργάστηκε και απέκτησε οικογένεια.

Επαιρνε μέρος σε όλους τους αγώνες των εργαζόμενων στη ΔΕΗ και στη δράση της ΚΟΒ ΔΕΗ του ΚΚΕ. Ταυτόχρονα ήταν δραστήριο μέλος του Παραρτήματος Πτολεμαΐδας της ΠΕΕΠΠ. Από το 2000 ως το θάνατό του διετέλεσε πρόεδρος του Παραρτήματος.

Μανώλης Τουφέκης
Μανώλης Τουφέκης
Ο πρόωρος θάνατος του Νίκου είναι βαριά απώλεια για την ΚΟΒ ΔΕΗ και το Παράρτημα της ΠΕΕΠΠ.

Στη μνήμη του οι σύντροφοί του από την ΚΟ ΔΕΗ (Πτολεμαΐδα) προσφέρουν στο ΚΚΕ 120 ευρώ.

* * *

Φωτ. 5

Στη μνήμη των γονιών μας ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΠΟΥΛΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και ΚΥΡΙΑΡΩΣ ΚΡΟΥΣΤΗ και του αδελφού μας ΤΑΚΗ ΚΡΟΥΣΤΗ προσφέρουμε για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ 100 ευρώ, με τις ευχές μας στο Κόμμα μας.

Παναγιώτης και Λουκία Κρούστη-Πουλή

* * *

Φωτ.

Στις 8 Οκτώβρη 2004, «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 55 χρόνων, η ΚΑΡΟΛΑ Θωμά ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Ο θάνατός της γέμισε βαρύ πόνο την οικογένειά της, τους συγχωριανούς και φίλους της.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό της προσφέρουμε 30 ευρώ στη ΝΕ Καρδίτσας για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Ο σύζυγός της: Θωμάς Νικολάου

Ο γιος της: Πέτρος

* * *

φΩΤ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Πότη) ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ και για την ονομαστική γιορτή του, η συντρόφισσά του Δήμητρα Αβραμοπούλου προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης-Εξαρχείων 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 11 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΑΘΗΝΟΥΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.

Στη μνήμη της προσφέρω, μέσω ΚΟΒ «Ταξιάρχη» Κορυδαλλού 30 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Ο σύζυγός της Γιάννης Παπαδόπουλος

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΑΝΔΡΕΑ ΞΕΝΟΥ προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Περισσού-Κέντρου για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Τασούλα Κεράστα

* * *

Φωτ.

Την Κυριακή 28 Νοέμβρη στο χωριό Παλαιόβρυση Λακωνίας θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΓΟΥΣΑΚΟΥ. Πήρε μέρος στον πόλεμο του 40-41. Στην Κατοχή ήταν ΕΑΜίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ. Το 1947 κατατάχτηκε στο ΔΣΕ στην περιοχή του Ταϋγέτου. Ελαβε μέρος σε πολλές μάχες και τραυματίστηκε στη μάχη της Δημητσάς.

Ευγενία Πουλή
Ευγενία Πουλή
Για τη δράση του και την πίστη του στα ιδανικά του ΚΚΕ, διώχτηκε και φυλακίστηκε.

Στη μνήμη του η κόρη του Βασιλική Λαγουσάκου και τα εγγόνια του Βαγγέλης και Σπύρος Ρογκάκος προσφέρουν 200 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ ΕΒΕ Βύρωνα.

* * *

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την «απώλεια» του αγωνιστή ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ, στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω στην ΚΟΒ Αργυρούπολης 120 ευρώ.

Η γυναίκα του Ελένη Σαράντου

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΧΡΗΣΤΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΟΥΣΕΚΗ και ΓΙΑΝΝΗ ΣΟΥΡΑΥΛΗ, ανταρτών του Αρη, οι οποίοι συμμετείχαν στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, προσφέρω 50 ευρώ για το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ.

Χρήστος Φουσέκης


Ελλη Φαρσακίδη
Ελλη Φαρσακίδη

Ιωάννα Πυλωνά
Ιωάννα Πυλωνά

Παναγιώτης Αβραμόπουλος
Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Βενετσάνης Βενετσανόπουλος
Βενετσάνης Βενετσανόπουλος

Κωνσταντίνα Καρύδη
Κωνσταντίνα Καρύδη

Τάκης Κρούστης
Τάκης Κρούστης

Γιάννης Ζήκος
Γιάννης Ζήκος

Θεόδωρος Πουλής
Θεόδωρος Πουλής

Αλέξανδρος Κρούστης
Αλέξανδρος Κρούστης

Κυριαρώ Κρούστη
Κυριαρώ Κρούστη

Νίκος Ζοπουνίδης
Νίκος Ζοπουνίδης

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ