Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΑΜΒΑΚΙ
Απαράδεκτες μεθοδεύσεις

Αυτό κι αν είναι εκβιασμός: Αν μέχρι αύριο οι βαμβακοπαραγωγοί δε δηλώσουν τα ακριβή αποθέματά τους, τότε δε δικαιούνται να παραδώσουν βαμβάκι!

Eurokinissi

Αυτό κι αν είναι εκβιασμός: Αν μέχρι αύριο οι βαμβακοπαραγωγοί δε δηλώσουν τα ακριβή αποθέματά τους, τότε δε δικαιούνται να παραδώσουν βαμβάκι!
Νέου τύπου «καψώνια» στους βαμβακοπαραγωγούς, ξεκίνησε η κυβέρνηση της ΝΔ μέσω της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά τις τελευταίες αρνητικές αποφάσεις της διαχειριστικής επιτροπής της ΕΕ.

Με χτεσινή ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ δόθηκε τελεσίγραφο πως αν μέχρι αύριο οι βαμβακοπαραγωγοί που έχουν απαράδοτες ποσότητες δε δηλώσουν τα ακριβή αποθέματά τους, τότε δε δικαιούνται να παραδώσουν βαμβάκι! Πρόκειται για μια εκβιαστική, αψυχολόγητη και αυθαίρετη απόφαση. Αλλωστε οι βαμβακοπαραγωγοί προ μερικών βδομάδων κλήθηκαν να δηλώσουν τα αποθέματά τους. Δηλαδή τώρα τι παραπάνω θα γίνει, θα πρέπει να ζυγίσουν με το... καντάρι τα αποθηκευμένα βαμβάκια; Κι αν το κάνουν τι θα αλλάξει τελικά προς το καλύτερο; Και οι βαμβακοπαραγωγοί που δεν τους επιτρέπεται να παραδώσουν τη σοδειά τους επειδή η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ έβαλαν με το έτσι θέλω πλαφόν στρεμματικής απόδοσης στα βαμβακοχωράφια, ως τι να τα δηλώσουν τα βαμβάκια τους και τι ακριβώς πρέπει να κάνουν με τη μη επιλέξιμη παραγωγή τους; Μήπως να περιμένουν να κλείσουν τα εκκοκκιστήρια στις 31/12/2004 και μετά να ξαναδηλώσουν τα αποθέματά τους για μια ακόμη φορά;!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ