Παρασκευή 3 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ «ΔΩΔΩΝΗ»
Να συνεχιστεί αταλάντευτα ο αγώνας

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ

Κάλεσμα στους αγροτοκτηνοτρόφους, να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα, ενάντια στο ξεπούλημα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩNΗ, απευθύνει η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ. Σχολιάζοντας με ανακοίνωσή της την πρόσφατη απόφαση της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ) να εξαγοράσει μετοχές της ΔΩΔΩΝΗΣ, που κατείχαν συνεταιριστικές οργανώσεις (ανεβάζοντας έτσι το μερίδιό της στο 67,77 % των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας) η ΕΠ Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ:

  • Επισημαίνει ότι η ΑΤΕ «αποκτάει πλέον τον απόλυτο έλεγχο, για να προχωρήσει στη μεθοδευμένη πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ όπως ακριβώς είχε αποφασίσει η ΠΑΣΟΚική διοίκησή της και όπως δεσμεύτηκε στο πρόγραμμά της η ΝΔ».
  • Παροτρύνει τους αγροτοκτηνοτρόφους να υπερασπίσουν το μόχθο και το μέλλον τους και με τη συμμετοχή τους στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ της 9ης του Δεκέμβρη.
  • Σημειώνει πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν τον ίδιο στόχο: «Την απαλλαγή της ΑΤΕ από παραγωγικές δραστηριότητες» και ότι όλο αυτό το διάστημα των εξαγορών (από τον Ιούνη μέχρι σήμερα) δεν έκαναν τίποτα, για να εμποδίσουν τις αντικαταστατικές ενέργειες της ΑΤΕ. Σαν παράδειγμα, αναφέρεται το γεγονός ότι και την «ΑΓΝΟ» την πήρε η ΑΤΕ «για να την αναπτύξει» και σε λίγο διάστημα την πώλησε στην «ΚΟΛΙΟΣ».

Ειδικότερα, η ΕΠ Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ καλεί, τους αγροτοκτηνοτρόφους:

  • Να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για τη στημένη δικομματική συμπαιγνία. Σήμερα έχουν όλα τα πειστήρια για την αντιαγροτική πολιτική ΕΕ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
  • Να καταδικάσουν τις μεθοδεύσεις και των δύο κομμάτων του δικομματισμού για το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» καθώς και την αντιαγροτική πολιτική τους και να απεγκλωβιστούν απ' αυτά.
  • Να συνεχίσουν και να διευρύνουν τον ενωμένο αγώνα τους, για να αποτρέψουν το ξεπούλημα της «ΔΩΔΩΝΗΣ» και να απαιτήσουν οι μετοχές της ΑΤΕ να μεταβιβαστούν στις Ενώσεις ΔΩΡΕΑΝ.
  • Να παλέψουν για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, όπου καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της λαϊκής αγροτικής οικονομίας θα παίζει ο δημόσιος αγροτικός τομέας, με παραγωγικό και αναπτυξιακό προσανατολισμό που θα διασφαλίζει το μέλλον της εταιρίας με προνομιακά κίνητρα και δάνεια χαμηλότοκα, ώστε να εκσυγχρονιστεί για να μπορέσει να αντέξει στον ανταγωνισμό.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ