Τετάρτη 1 Δεκέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Τεράστια τα προβλήματα της ειδικής αγωγής

Τις δραματικές επιπτώσεις που βιώνουν καθημερινά οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες εξαιτίας των συσσωρευμένων προβλημάτων που διαρκώς οξύνονται στον τομέα της ειδικής εκπαίδευσης, επισήμαναν χτες, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής της Νομαρχίας Πειραιά που δημιουργήθηκε μετά από πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων της Νομαρχίας και συσπειρώνει γονείς και εκπαιδευτικούς.

Τα προβλήματα της Περιφέρειας Πειραιά στην Ειδική Αγωγή είναι οξυμένα (όπως άλλωστε και σε όλη τη χώρα). Είναι χαρακτηριστικό όπως καταγγέλθηκε και από τους φορείς ότι από τα 9 ειδικά σχολεία τα 8 λειτουργούν σε ακατάλληλα κτίρια (υπόγεια, χωρίς εύκολη προσβασιμότητα), με σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και εποπτικό υλικό, ενώ και η μεταφορά των παιδιών είναι προβληματική. Σε απαράδεκτες επίσης συνθήκες κάνουν μάθημα οι μαθητές στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Αγια Σοφία του Πειραιά, σε ένα κτίριο 80 χρόνων που συστεγάζεται με άλλο σχολείο και ακόμα και το διάλειμμα γίνεται στους διαδρόμους.

Οπως τόνισε η Μάτα Παπαοικονόμου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων, άμεση προτεραιότητα της Συντονιστικής Επιτροπής είναι να διευρυνθεί και από άλλες μαζικές οργανώσεις ώστε να διεκδικηθεί δυναμικά η γενναία αύξηση των κρατικών δαπανών για την ειδική αγωγή.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ