Τις ποικίλης θεματολογίας δημοσιεύσεις και τις εκδόσεις της το 2004, παρουσίασε χτες σε συνέντευξη Τύπου η Ακαδημία Αθηνών. Πρόκειται για 21 επιστημονικά έργα, την παρουσίαση των οποίων επιμερίστηκαν οι ακαδημαϊκοί Β. Πετράκος, Π. Βοκοτόπουλος και Γ. Λάβδας. Συγκεκριμένα εκδόθηκαν:
Παύλου Μυλωνά «Μονή Βατοπεδίου» (τεύχος δεύτερο). Χρύσανθου Χρήστου «Ο μύθος του Προμηθέα και ο ζωγραφικός διάκοσμος της Ακαδημίας Αθηνών». Στο έργο αυτό, ο διακεκριμένος, ομότιμος καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης αναδεικνύει την ουμανιστική σύνθεση της αρχιτεκτονικής του Θ. Χάνσεν και της εικαστικής διακόσμησης της Ακαδημίας από τους Κ. Ράιλ και Χρ. Γκρίπενκερλ. «Λεξικογραφικόν Δελτίον» και «Νεοελληνική Διαλεκτολογία» (η συγγραφή των έργων εκπονήθηκε από το Κέντρο Ερεύνης Νεοελληνικών Διαλέκτων-Ιδιωμάτων). «Οι δύο όψεις της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς» (έκδοση του Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Λαογραφίας, στη μνήμη του Σπ. Περιστέρη). Από το ίδιο ερευνητικό κέντρο της Ακαδημίας εκδόθηκαν και τα εξής: «Η ελιά και το λάδι από την αρχαιότητα έως σήμερα», «Η ελιά και το λάδι στο χώρο και το χρόνο», «Λαογραφικά σύμμεικτα του δήμου Φενεού Κορινθίας», «Δημοτικά τραγούδια της Σκύρου» του Σωτήρη Τσιάνη, «Μουσείον Αρτου, Αμφίκλεια».
Από το Κέντρο Ερευνας του Μεσαιωνικού και Νέου Ελληνισμού εκδόθηκαν οι τόμοι: Ενας τόμος που αφορά στο 73χρονο ερευνητικό και εκδοτικό έργο του προαναφερόμενου κέντρου (1930-2003). «Επιστολάριον ήτε επιστολικός χαρακτήρ. Βενετία 1757» του Σπυρίδωνος Μήλια. Από το Κέντρο Ερευνας Ιστορίας του Ελληνικού Δικαίου εκδόθηκε ένας τόμος με την επετηρίδα του και το έργο του Η. Αρναούτογλου «Thusias heneka kai sunoysias». Επίσης εκδόθηκαν: Το «Δελτίον του Κέντρου Ερεύνης της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού» (τόμος τρίτος), «Φιλοσοφία. Επετηρίς του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Φιλοσοφίας», Γεωργίου Μ. Βελένη «Μεσοβυζαντινή ναοδομία στη Θεσσαλονίκη», το συλλογικό «Stucture, presence et fonctions du Kairo chez Proclus», και το συλλογικό «Corpus of the Byzantine wall-plantings of Greece» (Κέντρο Ερευνας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης).