Τρίτη 23 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Προκλητικός ο ιδιοκτήτης του «Planet»

Προκλητικός εμφανίστηκε και χτες ο ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet» Α. Παύλοβιτς στη δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση που είχε με προέδρους και εκπροσώπους των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ.

Ο Α. Παύλοβιτς από τον περασμένο Αύγουστο δεν έχει καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι από τις πρώτες μέρες του Σεμπτέμβρη να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις. Χτες ο Α. Παύλοβιτς δίχως αιδώ υποστήριξε ότι χρωστά... στους εργαζόμενους μόνο τα δεδουλευμένα του Αυγούστου!

Σε χτεσινή ανακοίνωση των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ αναφέρεται ότι η χτεσινή συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του «Planet» πραγματοποιήθηκε για την εξεύρεση λύσης στα προβλήματα των εργαζομένων. Ο Α. Παύλοβιτς, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «αρνήθηκε να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό από τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους στο σταθμό».

Τα ΔΣ των Ενώσεων με «δεδομένη την αρνητική θέση της ιδιοκτησίας του ραδιοφωνικού σταθμού "Planet" να καταβάλει τα δεδουλευμένα και τις εισφορές των εργαζομένων στα ασφαλιστικά Ταμεία και τις Ενώσεις, που έχουν ήδη παρακρατηθεί» διέκοψαν τη διαπραγμάτευση με τον Α. Παύλοβιτς.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είχε αποφασίσει την αναστολή λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού για ένα μήνα, μήπως στο διάστημα αυτό βρεθεί λύση για να μη μείνουν οι εργαζόμενοι στο δρόμο. Μετά την απόφαση του ΕΣΡ ο «Planet» διέκοψε το πρόγραμμά του στο οποίο μετέδιδε μόνο μουσική και ήδη ο μήνας έχει παρέλθει αφού η αναστολή λειτουργίας άρχισε να ισχύει από τις 19 Οκτώβρη του 2004.

Το θέμα του «Planet» είχε απασχολήσει εκ νέου το ΕΣΡ, στην Ολομέλεια του οποίου είχαν κληθεί να παραβρεθούν ο ιδιοκτήτης του σταθμού και εκπρόσωποι των εργαζομένων. Ο Α. Παύλοβιτς είχε ζητήσει από το ΕΣΡ αίτηση θεραπείας για να λειτουργήσει εκ νέου ο σταθμός, χωρίς όμως να δεσμευτεί πως θα καταβάλει τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους. Το ΕΣΡ στην προηγούμενη συνεδρίασή του είχε αποφασίσει να μη συζητηθεί η αίτηση θεραπείας με την ελπίδα πως σε αυτό το διάστημα θα βρισκόταν κάποια λύση μεταξύ του ιδιοκτήτη και των εργαζομένων.

Μετά και από τη χτεσινή άκαρπη συνάντηση των ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΕΡ, κρίσιμη αναμένεται να είναι για το μέλλον του «Planet» και την τύχη των εργαζομένων που κινδυνεύουν να μείνουν πλέον στο δρόμο, η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ. Στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να μετέχουν ο ιδιοκτήτης και αντιπροσωπεία των εργαζομένων στο ραδιοφωνικό σταθμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ