Σάββατο 13 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΚΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι

Ερώτηση στη Βουλή από βουλευτές του ΚΚΕ

Σε μεγάλη ταλαιπωρία υποβάλλονται οι δικαιούχοι του ΙΚΑ στη Λάρισα, εξαιτίας της καθυστέρησης ανέγερσης του κτιρίου που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, οι οποίες σήμερα είναι διάσπαρτες στην πόλη. Το θέμα αυτό έφεραν, με Ερώτησή τους, στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, Νίκος Γκατζής και Αντώνης Σκυλλάκος.

Οπως αναφέρουν, «συμπληρώνονται τρία χρόνια από τότε που έγινε η μετακόμιση των υπηρεσιών του ΙΚΑ της Λάρισας σε ενοικιαζόμενα κτίρια με ακριβά ενοίκια. Η ανέγερση όμως νέου κτιρίου του ΙΚΑ στο οικόπεδο όπου ήταν και το παλιό κτίριο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα».

Αίτημα των εργαζομένων, όπως σημειώνεται, είναι η στέγαση όλων των υπηρεσιών του ΙΚΑ σε νέο κτίριο, του οποίου η ανέγερση πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

«Επιπλέον, τονίζεται, πρέπει να χτιστούν ιδιόκτητα κτίρια του ΙΚΑ για να στεγάσουν τα υποκαταστήματά του στην ανατολική και δυτική Λάρισα, καθώς και στις βόρειες και νότιες συνοικίες. Επίσης, το ίδιο πρέπει να γίνει για τη στέγαση των υπηρεσιών του ΙΚΑ σε Ελασσόνα - Τύρναβο - Φάρσαλα - Αγιά για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αλλά και την καλύτερη οικονομία του ΙΚΑ».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας: «Πότε θα ξεκινήσει η ανέγερση του ΙΚΑ Λάρισας; Πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την αγορά οικοπέδων και την ανέγερση των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ