Παρασκευή 12 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
Μεθοδεύσεις για τη χωματερή

Χωρίς προηγούμενη εισήγηση, η Δημοτική Αρχή Ανω Λιοσίων συγκάλεσε αργά χτες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να λάβει θέση για τις τελευταίες εξελίξεις για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως αυτές προδιαγράφονται με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης που δίνει στην Περιφέρεια Αττικής την κατασκευή του ΧΥΤΑ Φυλής στη θέση Σκαλιστήρι και με τη συνέχιση παράνομης - όπως υποστηρίζει ο δήμος - υπουργικής απόφασης που θέλει τη χωματερή Ανω Λιοσίων να δέχεται 5.500 τόνους απορριμμάτων ημερησίως.

Η Δημοτική Αρχή ζητά η χωματερή να δέχεται 500 τόνους απορριμμάτων, ώστε να μπορεί να έχει διάρκεια ζωής 15 χρόνια. Αντίθετα, κύριο μέλημα του δήμου ήταν και είναι η με κάθε τρόπο διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης, που δεν είναι άλλη από τη διαιώνιση της επιβάρυνσης της περιοχής και η είσπραξη, σε αντάλλαγμα υπέρογκων αντισταθμιστικών οφελών. Σε αυτό συνηγορεί το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια δε διεκδίκησε ουσιαστικά την υλοποίηση του σχεδιασμού του ΕΣΔΚΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Δεν αποκλείεται ο δήμος να προχωρήσει σε κλείσιμο της χωματερής, κι αυτό από Δευτέρα, αφού έτσι κι αλλιώς αύριο η χωματερή θα είναι κλειστή εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στους δήμους, ενώ το Σαββατοκύριακο υπολειτουργεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ