Παρασκευή 5 Νοέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Κύτταρο του αθλητισμού το ερασιτεχνικό σωματείο

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, με μέλη της διοίκησης και νεαρούς ποδοσφαιριστές του Αθλητικού Ομίλου «Αστέρας 2004», περσινό πρωταθλητή της Γ' κατηγορίας Αθήνας

Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τη χτεσινή εγκάρδια συνάντηση
Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο από τη χτεσινή εγκάρδια συνάντηση
Η σημασία του αγώνα τόσο εντός παιδιάς όσο και στη ζωή και η τεράστια αξία του ερασιτεχνικού αθλητισμού για το λαό, ήταν η κοινή διαπίστωση της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε - σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα - ανάμεσα στην ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, και σε μέλη της διοίκησης και ποδοσφαιριστές του σωματείου της Καισαριανής «Αστέρας 2004». Τον περσινό πρωταθλητή στην Γ' κατηγορία της Αθήνας, εκπροσώπησαν ο Ν. Μαλιάρης (πρόεδρος), η Γιώτα Μιχαλακίδου (γραμματέας), ο Γαβρίλος Παπαδόπουλος (ιδρυτικό μέλος τους σωματείου, ταμίας της ΕΠΣΑ), ο Στήβεν Αβραμίδης (γενικός αρχηγός), καθώς και νεαροί ποδοσφαιριστές.

Ενημέρωσαν την ΓΓ της ΚΕ για τη διαφορετική - από την επικρατούσα στο χώρο - φιλοσοφία που πρεσβεύουν και τις δραστηριότητες που ομολογουμένως είναι ξεχωριστές και πρωτοπόρες. «Στόχος μας, εκτός του υγιούς πρωταθλητισμού, είναι το σωματείο να είναι ένα πολυσυλλεκτικό κύτταρο της κοινωνίας. Να συνδυάσει τον αθλητισμό, με τον πολιτισμό, τις τέχνες, την παιδεία και να διαδραματίσει ρόλο στη διαμόρφωση μιας όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένης προσωπικότητας των αθλητών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Μάλλιαρης. Και σε μεγάλο βαθμό του έχουν καταφέρει.

Εκθέτοντας (ορισμένα από) τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, ο Γαβρίλος Παπαδόπουλος, πρόσθεσε: «Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθήνας έχει στη δύναμη της 160 σωματεία και γίνονται περίπου 16.000 αγώνες σε 60 γήπεδα. Ο Δήμος Αθηναίων έχει μόνο 2 γήπεδα για 34 σωματεία. Δεν υπάρχουν φορεία στα γήπεδα, ενώ πολύ προβληματικό είναι γενικότερα το σύστημα ιατρικής κάλυψης των αθλητών. Η επιχορήγηση είναι ελαχιστότατη, σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες αλλά και αυτή καθυστερεί 2 και 3 χρόνια να δοθεί».

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συνεχάρη τη διοίκηση για τις δραστηριότητές της και εξέφρασε την πεποίθησή της ότι οι δυνατότητες του λαού και της νεολαίας είναι τεράστιες αρκεί να στραφεί και η πολιτεία στην κατεύθυνση του υγιούς αθλητισμού και να μην κατασπαταλάει το δημόσιο χρήμα για τα συμφέροντα των πολυεθνικών που αλωνίζουν το χώρο του ποδοσφαίρου. Και επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ, για ανάπτυξη του αθλητισμού στο σχολείο, στη γειτονιά, στους χώρους εργασίας.

«Εμείς νιώθουμε τους αθλητές ως αγωνιστές. Το ποδόσφαιρο γεννήθηκε στις φτωχογειτονιές - άλλο αν μπήκαν μέσα οι επιχειρηματίες και το αλλοίωσαν - έχει στρατηγική και καλλιεργεί το ομαδικό πνεύμα και την άμιλλα. Εδώ είσαστε γιατί πορεύεστε στη λογική του υγιούς πρωταθλητισμού. Αλλιώς δε θα είσαστε» είπε απευθυνόμενη στους νεαρούς παίχτες, η Αλέκα Παπαρήγα. Επίσης δεσμεύτηκε ότι το ΚΚΕ θα συνδράμει την προσπάθεια του συλλόγου, να συμβάλλουν οι αρμόδιοι, στη δημιουργία μουσείου αθλητικής ιστορίας και πολιτιστικού κέντρου για τους νέους, στο χώρο του γηπέδου.

Εκ μέρους του «Αστέρα 2004» οι ποδοσφαιριστές προσέφεραν στην Αλέκα Παπαρήγα, μεταξύ άλλων αναμνηστικών, μια μπάλα με τις υπογραφές τους και την αφιέρωση: «Μαζί στην κορυφή ο κόκκινος Α.Ο. Αστέρας 2004». Από την πλευρά της η ΓΓ της ΚΕ προσέφερε ένα λεύκωμα με τα φύλλα του «Ρ» της Κατοχής και την αφιέρωση: «Κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος εκτός από αυτόν που δε δίνεται».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Τουρνουά ενάντια στα ναρκωτικά και τη βία στον αθλητισμό(2014-08-19 00:00:00.0)
Θύμα κυβερνητικής αναλγησίας(2005-12-20 00:00:00.0)
Η θέληση κόντρα στην ...αδιαφορία(2004-05-16 00:00:00.0)
Εκδήλωση της ΚΟ Πειραιά(2004-05-15 00:00:00.0)
Η βία στα γήπεδα προέκταση της κοινωνικής βίας(2004-01-24 00:00:00.0)
Φάουλ θανάσιμο(1996-11-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ