Κυριακή 31 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εν συντομία

Να κάνουμε μια διαφορετική από τις συνηθισμένες σαλάτα; Τι θα χρειαστούμε; Δυο μεγάλα αχλάδια, μισό λεμόνι, ένα μάτσο φύλλα ρόκας, δυο καρδιές μαρουλιών κομμένες με τα χέρια σε κομμάτια, μισό φλιτζάνι καρυδόψιχα καβουρντισμένη, ένα τέταρτο του κουταλιού ροζ πιπέρι χοντροκομμένο και για τη σάλτσα ένα τέταρτο του φλιτζανιού χυμό από λεμόνι και πορτοκάλι, δυο κουταλάκια της σούπας κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο δυόσμο, ελαιόλαδο, μισό φλιτζάνι μανούρι λιωμένο με το πιρούνι, αλάτι και πιπέρι. Σε μια μεγάλη γαβάθα θα βάλουμε το χυμό από το λεμόνι, το πορτοκάλι, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μανούρι, αλάτι, πιπέρι και θα ανακατέψουμε καλά με ένα σύρμα. Θα αφήσουμε τη σαλάτα να μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για μια ώρα. Οταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε τότε θα κόψουμε το αχλάδι σε λεπτά κομμάτια και θα τα περάσουμε με λεμόνι για να μη μαυρίσουν, εννοείται ότι θα αφαιρέσουμε και τα κουκούτσια. Και σε μια απλωτή πιατελίτσα θα βάλουμε το μαρούλι, τη ρόκα και από την άλλη μεριά θα βάλουμε τα αχλάδια. Ανακατεύουμε ξανά τη σάλτσα και περιχύνουμε τα φύλλα και τα αχλάδια, πασπαλίζοντας με το καρύδι και το ροζ πιπέρι. θα σας αρέσει άραγε;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ