Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 31 Οχτώβρη 2004 - αριθ. φύλλου: 9016

ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Δυναμικά στην πορεία προς το 17ο Συνέδριο του ΚΚΕ
  • Αρχίζει αύριο, 1 του Νοέμβρη, η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση προς τιμήν του Συνεδρίου.
  • Από σήμερα στο «Ριζοσπάστη» ο δημόσιος προσυνεδριακός διάλογος για το 17ο Συνέδριο.
  • Ρεπορτάζ από την εσωκομματική ζωή και τη συζήτηση πάνω στις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

ΣΕΛ.  6   -   8,    10   -   11

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ολοι σήμερα ΠΑΜΕ... ΣΠΟΡΤΙΓΚ στις 7 το απόγευμα

Διήμερη συνεδρίαση του Προεδρείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 33 συνδικαλιστικών ηγετών από 17 χώρες

Μεγάλη συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στους λαούς της Κούβας, της Παλαιστίνης, της ΛΔ Κορέας, του Βιετνάμ, διοργανώνει σήμερα στις 7 μ.μ. στο γήπεδο του Σπόρτιγκ το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

Οι Ελληνες εργαζόμενοι ενώνουν τη φωνή τους με τους αγωνιστές, που δεν υποτάσσονται στη νέα τάξη πραγμάτων, με τους λαούς που δε συναινούν στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα. Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση θα είναι ο Πέδρο Ρος γενικός γραμματέας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Κούβας.

Θα παραβρεθούν, επίσης, 33 συνδικαλιστικοί ηγέτες από 17 χώρες του κόσμου, οι οποίοι βρίσκονται στην Αθήνα, για να πάρουν μέρος στη διήμερη συνεδρίαση του προεδρείου της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ), οι εργασίες του οποίου άρχισαν σήμερα το πρωί. Ο «Ρ» παρουσιάζει σήμερα αποσπάσματα από τις βασικές εισηγήσεις στη συνεδρίαση του προεδρείου.


ΣΕΛ.  2   -   3

ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Η αγανάκτηση να γίνει αγώνας

Τόσο η περισσότερο άσχημη κατάσταση, που επικρατεί φέτος σε όλα τα αγροτικά προϊόντα και σε όλες τις περιοχές της χώρας, όσο και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του σημερινού «Ριζοσπάστη», για το «μεγάλο ταξίδι» των αγροτικών προϊόντων από το χωράφι του παραγωγού, μέχρι το τραπέζι του εργαζόμενου - καταναλωτή και τα μεγάλα συμφέροντα, που καταληστεύουν και τους πρώτους και τους δεύτερους, αναδεικνύουν την επικαιρότητα και την αναγκαιότητα της αγωνιστικής πρωτοβουλίας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ). Αναδεικνύουν την ανάγκη του πανελλαδικού συντονισμού των αγροτικών αγώνων, τη συμπαράταξή τους με το εργατικό κίνημα (φωτό από παλιότερη αγροτική κινητοποίηση)


ΣΕΛ.  16   -   17

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
  • Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΚΚΑΣ απο τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ, προσφέρει ως πρώτη δόση 2.000 δολάρια στην οικονομική εξόρμηση προς τιμήν του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
  • Ο αντιστασιακός αγωνιστής σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ προσφέρει 1.000 ευρώ ως πρώτη δόση για την επιτυχία του 17ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.


Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Ορέστης Κολοζώφ, μέλος του ΠΓ, θα συναντηθούν αύριο Δευτέρα στις 11 το πρωί με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη, προκειμένου να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και γενικότερα στην περιοχή.


ΣΕΛ.  32

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ