Τρίτη 26 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΗΜΝΟΣ
Σοβαρά τα προβλήματα σχολικής στέγης

Την άμεση επίλυση των κτιριακών προβλημάτων και την κάλυψη των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Λήμνου ζητούν με επιστολή τους στους αρμόδιους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Σύλλογοι Γονέων σχολείων του νησιού. «Θεωρούμε απαράδεκτο να κάνουν μάθημα τα παιδιά μας κάτω από στέγες από ανθυγιεινό ελενίτ και σε αίθουσες "κλουβιά" που δεν πληρούν ούτε στο ελάχιστο τους κανόνες της παιδαγωγικής και της υγιεινής», σημειώνουν, ζητώντας να δοθούν τα χρήματα για την επίλυση του προβλήματος της σχολικής στέγης.

Ειδικότερα, ζητούν να κατασκευαστούν τα νέα κτίρια για το ΤΕΕ και το Ενιαίο Λύκειο Μούδρου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας και η νέα πτέρυγα για το 3ο Δημοτικό Μύρινας, σύμφωνα με τις μελέτες που ήδη υπάρχουν. Ζητούν επίσης να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια στους δήμους για επισκευή των κτιρίων των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων και να εκπονηθεί άμεσα η μελέτη για την αναπαλαίωση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας. «Θεωρούμε απαράδεκτο να "συγκατοικούν" τα παιδιά μας με τα ποντίκια, όπως συμβαίνει στο 1ο νηπιαγωγείο Μύρινας», σημειώνουν. Ζητούν επίσης την άμεση μεταφορά του 3ου και 4ου νηπιαγωγείου Μύρινας σε νέα κτίρια και επιπλέον αίθουσες για το 1ο και το 2ο νηπιαγωγείο Μύρινας καθώς και επισκευή του Δημοτικού Σχολείου Ν. Κούταλης.

Δε λείπουν όμως και τα προβλήματα που σχετίζονται με ελλείψεις εκπαιδευτικών, ένα και πλέον μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων. Συγκεκριμένα, απαιτούνται άμεσοι διορισμοί 14 δασκάλων, 3 νηπιαγωγών και 4 εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (γυμναστή, αγγλικών, μουσικής, πληροφορικής) για να λειτουργήσουν επαρκώς τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νησιού αλλά και για την άμεση επανέναρξη της λειτουργίας του τμήματος ένταξης στο δημοτικό σχολείο Μούδρου και του τμήματος υποδοχής στο 1ο δημοτικό σχολείο Μύρινας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δοθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα σχολικής στέγης(10/1/2020)
Ζητούν κάλυψη των κενών(2/2/2018)
«Οργώνουν» τα σχολεία από Δευτέρα(4/9/2010)
Λείπουν δάσκαλοι και σχολεία(20/9/2008)
Τα κτιριακά προβλήματα «συνοδεύουν» το ταξικό σχολείο(16/4/2008)
Κακοτεχνίες στο καινούριο κτίριο(28/5/2003)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org