Τρίτη 26 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης

Ενα επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντικό, λόγο έχουν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να δώσουν φέτος με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από κάθε άλλη φορά τη μάχη της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης (Νοέμβρης - Δεκέμβρης) που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματος. Ο λόγος δεν είναι άλλος από το 17ο Συνέδριο, στα πλαίσια του οποίου ενταγμένη οργανικά είναι η Οικονομική Εξόρμηση. Συγχρόνως, η διεξαγωγή του Συνεδρίου τον ερχόμενο Φλεβάρη προσθέτει νέες δυνατότητες υπερκάλυψης των οικονομικών πλάνων.

Είναι γνωστό, πάντα επισημαίνεται, ότι η Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ διαθέτει ταυτόχρονα πολιτικό χαρακτήρα. Γιατί άλλωστε να ενισχύσει κάποιος το ΚΚΕ, αν όχι γιατί συμφωνεί με τις θέσεις του ή γιατί εκτιμά τη δράση του, την αγωνιστική συνέπεια με την οποία υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα; Αυτή τη φορά η Οικονομική Εξόρμηση διεξάγεται σε μια περίοδο που οι κομμουνιστές και στο πλάι τους χιλιάδες άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι δουλεύουν ήδη με ρυθμούς συνεδρίου, πραγματοποιούν πλατύ άνοιγμα στον ελληνικό λαό για τη διάδοση των θέσεών του, εγκαινιάζοντας έναν εποικοδομητικό διάλογο πάνω σ' αυτές, για τη συλλογή απόψεων, προβληματισμών και παρατηρήσεων. Σ' αυτό το γόνιμο έδαφος έρχεται να «καρποφορήσει» η Οικονομική Εξόρμηση.

Η υλοποίηση των στοχεύσεων, των επιδιώξεων του Κόμματός μας, όπως αποτυπώνονται και στο σύνθημα του Συνεδρίου για «ΚΚΕ ισχυρό, για το λαό, τη λαϊκή συμμαχία, το σοσιαλισμό», προϋποθέτει και την ύπαρξη ικανών υποδομών, την εξασφάλιση των αναγκαίων οικονομικών πόρων. Κι αυτοί για το Κόμμα μας δεν μπορούν να αναζητηθούν πουθενά αλλού παρά μόνο στην οικονομική δουλιά των μελών του, στις μικρές και μεγαλύτερες προσφορές των ανθρώπων του μόχθου, που με προθυμία κάθε φορά ανταποκρίνονται σ' αυτό το κάλεσμα.

Χρέος όλων μας μπροστά στο Συνέδριο να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης. Εχοντας πάντα κατά νου πως το κάθε ευρώ κατατίθεται υπέρ της αποτελεσματικότερης δράσης για την καθημερινή ενημέρωση και κινητοποίηση του λαού. Για την αγωνιστική, διεκδικητική πάλη για τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Για την κάλυψη άλλων αναγκών και δραστηριοτήτων που οδηγούν στην ισχυροποίηση του Κόμματος, της εργατικής τάξης και του λαού. Για την ενίσχυση της πολύπλευρης διεθνούς δράσης του ΚΚΕ κατά της ιμπεριαλιστικής «παγκοσμιοποίησης» και της επιθετικής δραστηριότητας της νέας τάξης των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Ακόμα και η πιο μικρή συμβολή στην Οικονομική Εξόρμηση αποτελεί επένδυση στο καλύτερο αύριο που ονειρεύονται και δικαιούνται οι εργαζόμενοι της χώρας, ο ελληνικός λαός. Αυτών δηλαδή που εθελοντικά ενισχύουν το Κόμμα μας, ακόμα κι αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί του, αναγνωρίζουν όμως ως πολύτιμη την ύπαρξή του και τη δράση του, τόσο που παρά την ανέχεια, τη συνεχή συμπίεση των λαϊκών εισοδημάτων από την ασκούμενη πολιτική, προσφέρουν από το υστέρημά τους. Απευθυνόμαστε πλατιά στον ελληνικό λαό, με την αισιοδοξία της απήχησης που βρίσκει κάθε χρόνο αυτό μας το κάλεσμα και οδηγεί στην υπερκάλυψη των πλάνων, με εμπιστοσύνη στις υπαρκτές μεγάλες δυνατότητες και κυρίως με τη σκέψη ότι συμβάλλουμε και με αυτό τον τρόπο στην επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου, δίνουμε ώθηση στους στόχους του Κόμματός μας.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ