Κυριακή 24 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ποιος είναι

Γεννημένος στις 5 Αυγούστου του 1940, πολυβραβευμένος, στρατευμένος συγγραφέας, ο Εντουάρντο Χέρας πήρε μέρος στη μάχη της Πλάγιας (παραλία) Χιρόν, του Κόλπου των Χοίρων το 1961 ενάντια στους μισθοφόρους εισβολείς από τις ΗΠΑ, γεγονός που τον σημάδεψε σε όλη του τη ζωή, αφού όπως εξομολογείται και ο ίδιος το θέμα του πολέμου είναι κυρίαρχο στο έργο του. Είναι δημοσιογράφος, κριτικός μπαλέτου και δάσκαλος μιας ολόκληρης γενιάς νέων Κουβανών λογοτεχνών και διηγηματογράφων.

Συγγραφέας σημαντικών βιβλίων για την Κούβα, όπως «Ο πόλεμος είχε έξι ονόματα» (για τη μάχη στην Πλάγια Χιρόν) Βραβείο το 1968, «Τα βήματα του θηλυκού», βραβείο το 1970, «Ζήτημα αρχής» βραβείο το 1983 και ο κατάλογος των διακρίσεων είναι μακρύς τόσο στην Κούβα όπως και σε άλλες χώρες, με τελευταίο το Εθνικό Βραβείο Εκδόσεων το 2001.

Μακρύς επίσης είναι ο κατάλογος των σημαντικών θέσεων στις οποίες έχει διατελέσει σε εκδοτικά και όργανα του κινήματος των καλλιτεχνών, ενώ σήμερα είναι ο αντιπρόεδρος της Ενωσης Συγγραφέων της Κούβας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org