Σάββατο 9 Οχτώβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ
Εκρηξη βόμβας στην πρεσβεία της Ινδονησίας

ΠΑΡΙΣΙ.--

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε όλες τις ξένες πρεσβείες έλαβαν χτες οι γαλλικές αρχές, μετά την έκρηξη βόμβας, χτες τα ξημερώματα, έξω από την πρεσβεία της Ινδονησίας, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό εννιά ατόμων και υλικές ζημιές σε παρακείμενα κτίρια και αυτοκίνητα.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, μίλησε για «βόμβα μέτριας ισχύος». Την ίδια ώρα, Γάλλοι επιθεωρητές αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανέφερε πως η βομβιστική επίθεση είναι έργο του (άγνωστου ως χτες) «Ενοπλου Γαλλικού Ισλαμικού Μετώπου». Το μήνυμα περιλάμβανε απαίτηση για τη μέχρι τις 20 Γενάρη 2005 απελευθέρωση των ισλαμιστών Μπουαλέμ Μπενσάιντ και Σμεν Αϊτ Αλί Μπελκασέμ, που εκτίουν ισόβια κάθειρξη, έχοντας καταδικαστεί ως ένοχοι για προ δέκα ετών βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι...

Στην Τζακάρτα, πάντως, ο αρχηγός της Αστυνομίας, Νταντάγκ Γκαρνίντα, ανακοίνωσε πως η Ινδονησία είναι έτοιμη, εάν χρειαστεί, να στείλει ομάδα εμπειρογνωμόνων στο Παρίσι για να βοηθήσουν στις έρευνες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ