Σάββατο 25 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ - ΕΟΤ
«Γαλαζοπράσινη» κατάντια

Η ΔΑΚΕ ΕΟΤ «αρωγός» στην κυβερνητική πολιτική και εναντίον των... υπαλλήλων του υπουργείου

«Βασιλικότερη του βασιλέως» και εξόχως ικανοποιημένη από το νόμο για τη σύσταση του υπουργείου Τουρισμού και τις αρμοδιότητες «δημοσίων σχέσεων» του ΕΟΤ, εμφανίζεται η πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων στον Οργανισμό! Η πλειοψηφία (ΔΑΚΕ) αδιαφορεί πλήρως ακόμη και για τις διατάξεις που έχουν να κάνουν με τη θέσπιση της μερικής απασχόλησης και των «ευέλικτων» εργασιακών σχέσεων στο νεοσύστατο υπουργείο. Η ΔΑΚΕ ξεπερνά κάθε προηγούμενο κυβερνητικού συνδικαλισμού καθώς η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΟΤ με τα 1.000 μέλη του θα σταθεί αρωγός με όλες τις δυνάμεις του και δηλώνει τη στήριξή του στον υπουργό κ. Αβραμόπουλο και τον υφυπουργό κ. Λιάσκο στην προσπάθεια αναγέννησης του Ελληνικού Τουρισμού»!

Με την ίδια ανακοίνωση, ο Σύλλογος του ΕΟΤ επιτίθεται στους υπαλλήλους της πρώην Γενικής Γραμματείας Τουρισμού, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις διεκδικώντας την επαναφορά επιδόματος που έπαιρναν ως υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης. Τους χαρακτηρίζει «μικρή ομάδα καταχρηστικά ευνοουμένων υπαλλήλων» που «αρνούνται να αντιληφθούν ότι από εδώ και πέρα πρέπει να υπάρξει ισότητα και δικαιοσύνη μεταξύ των εργαζομένων στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ».

Στην πράξη, με τη μεταφορά τους στο νέο υπουργείο οι υπάλληλοι της Γενικής Γραμματείας (στον Σύλλογο του υπουργείου πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ) έμειναν... χωρίς επίδομα. Γι' αυτό έκαναν χτες μια πρώτη κινητοποίηση και από τη Δευτέρα ξεκινούν καθημερινές, κυλιόμενες, τρίωρες στάσεις εργασίας και διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του υφυπουργού Τουρισμού.

Η όλη υπόθεση αναδεικνύει το αίσχος της επιδοματικής πολιτικής που εφαρμόζουν στο δημόσιο τομέα οι πρασινογάλαζοι κυβερνώντες στη λογική του «διαίρει και βασίλευε». Αυτή τη στιγμή οι 65 υπάλληλοι του υπουργείου Τουρισμού αμείβονται χαμηλότερα από τους συναδέλφους τους του ΕΟΤ, οι οποίοι θεωρούσαν αδικημένους τους εαυτούς τους με την προηγούμενη κατάσταση. Ετσι, οι εργαζόμενοι συγκρούονται μεταξύ τους υπό την... αιγίδα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ