Από τα περιβόλια και τ' αμπέλια ζει την οικογένειά του ο Γιώργος Σακοράφας. Ομως, τα 50 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης που έχει στον Αμπελώνα Λάρισας, αν και θα μπορούσαν να του αφήσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, του αφήνουν χρέη. Το κόστος παραγωγής έφτασε στα ύψη, οι τιμές των προϊόντων έπεσαν, ενώ δε λείπουν και τα «στραπάτσα» με τις ζημιές από τους παγετούς κ.ά.
«Ολοι με δάνεια ζούμε, ειδικά μετά τις παγωνιές που μας γύρισαν πίσω», λέει. Κι εξηγεί: «Φέτος τα προϊόντα πουλιούνται σε τιμή που δεν καλύπτει το κόστος παραγωγής. Κι ό,τι είναι να βάλουμε στην τσέπη για να πληρώσουμε τα δανεικά, θα τα πάρουμε το γρηγορότερο τα Χριστούγεννα. Αυτά τα κρύβουν, αν και τα ξέρουν, οι κυβερνώντες - τωρινοί και πρώην - όταν μιλάνε για την ύπαιθρο και κάνουν λόγο για ανάπτυξη».
Ο Γ. Σακοράφας, που έχει τρία παιδιά 14, 13 και 7 χρονών, κάνει τους υπολογισμούς του: «1.500 ευρώ το λιγότερο ξοδεύουμε το μήνα για να καλύψουμε στοιχειώδεις ανάγκες. Τ' άλλα για μας είναι "πολυτέλειες". Ακόμα και η ταβέρνα, κομμένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αμπελώνας, που δεν είναι δα και κανένα χωριουδάκι, αφού έχει 8.000 κατοίκους, εγκαταλείπεται από τους νέους. Οποιος φεύγει είτε για σπουδές ή για κάτι άλλο, δεν ξαναγυρίζει». «Γι' αυτό - καταλήγει - και τα πέντε άτομα που είναι η οικογένειά μου θα είμαστε στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ».