Τετάρτη 22 Σεπτέμβρη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ετσι μας ειδοποίησαν από πάνω»

Το γεγονός έφτασε καθυστερημένα στη στήλη, αλλά δείχνει τα κατορθώματα του «Ζέπελιν» στο χαφιεδισμό και την παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων των πολιτών.

Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων οδηγός ΙΧ ακολουθούσε λεωφορείο που κινούνταν στη λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Λεωφορείο και οδηγός του ΙΧ έστριψαν με «πράσινο» σε φανάρι της λεωφόρου. Το πούλμαν απομακρύνθηκε και ο οδηγός παρκάρισε το ΙΧ σε κάποιο σημείο του δρόμου που έστριψε.

Επειτα από λίγο εμφανίστηκε αστυνομικός με πολιτικά και του είπε ότι έστριψε με «κόκκινο». Ο οδηγός του ΙΧ αρνήθηκε ότι έστριψε με κόκκινο αλλά ο αστυνομικός επέμενε ότι σημειώθηκε η παράβαση.

Τότε ο οδηγός είπε: «Εστω ότι πέρασα -που δεν πέρασα- με "κόκκινο". Είμαι όμως σίγουρος ότι εσύ δε με είδες. Τότε πώς θέλεις να με γράψεις;».

Και τότε σε μια κρίση ειλικρίνειας ο αστυνομικός του απάντησε: «Οχι! Δε σε είδα εγώ. Ομως μας ενημέρωσαν "από πάνω" - κι έδειξε το "Ζέπελιν" - ότι παραβίασες το "κόκκινο" και πήρα εντολή να σε γράψω».

Τελικά ο αστυνομικός δεν έγραψε τον οδηγό. Ωστόσο η εντολή που πήρε «από πάνω» δείχνει ότι οι καμεροχαφιέδες και τα ιπτάμενα συστήματα αποτελούν το «κόκκινο» για τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ