Πέμπτη 27 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ταξικές πρωτοβουλίες

Συντονιστικά σωματείων και σωματεία από διάφορες περιοχές δηλώνουν τη συμμετοχή τους στις ταξικές αγωνιστικές εκδηλώσεις

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία να πάρουν μέρος στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 7 Μάη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο, Κρήτης κάνει με ανακοίνωσή του το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών Ν. Ηρακλείου.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα μπροστά σε νέα σύνθετα και σοβαρά καθήκοντα. Η νεοεκλεγμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιο πως θα συνεχίσει με περισσότερη ένταση την επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων μας, τις ιδιωτικοποιήσεις, το πάγωμα των μισθών και των συντάξεων, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και την υποταγή στα κελεύσματα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Το Συντονιστικό Σωματείων και Συνδικαλιστών Ν. Ηρακλείου για τη φετινή Πρωτομαγιά προτάσσει και διεκδικεί: Τη διατήρηση και τη διεύρυνση των κατακτήσεων στο ασφαλιστικό σύστημα, την υπεράσπιση των ΔΕΚΟ και των δημόσιων οργανισμών, την πλήρη και σταθερή απασχόληση 35 ωρών τη βδομάδα με 7ωρο και 5ήμερο, ικανοποιητικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, την επιβίωση των ανέργων, καθώς και την ένταση της πάλης για την ειρήνη.

Χανιά

Τη συμμετοχή του στον ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς στις 7 Μάη στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Χανίων που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών του νομού, αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτικού Προσωπικού Κρατικών Ιδρυμάτων Χανίων στην τελευταία του συνεδρίαση και καλεί παράλληλα όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος.

Ζάκυνθος

«Ολοι μαζί να υπερασπίσουμε την ειρήνη, τη φιλία, τη συνεργασία των λαών, τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα». Με τα λόγια αυτά, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση την Κυριακή 7 Μάη στις 10 το πρωί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου.

Παράλληλα καλεί όλους τους εργατοϋπαλλήλους, αυτή την Πρωτομαγιά, με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να υπερασπίσουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, να μην επιτρέψουν την κατάργηση της πλήρους απασχόλησης.

«Η εργατική τάξη της χώρας μας και το ταξικό συνδικαλιστικό της κίνημα επιβάλλεται να δώσουν τη δική τους αγωνιστική, διεθνιστική, ανυπότακτη απάντηση και να κάνουν σαφέστατο στην κυβέρνηση ότι δε θα περάσει η αντιλαϊκή πολιτική της», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου.

Καλαμάτα

Κάλεσμα προς όλα τα σωματεία, τους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους και τους ανέργους για να πάρουν μέρος στον αγωνιστικό, ταξικό γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, που θα γίνει την Κυριακή 7 Μάη στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Συνδικαλιστών Καλαμάτας.

Η Συντονιστική υπογραμμίζει ότι «εμείς οι συνδικαλιστές και οι εργαζόμενοι της περιοχής της Καλαμάτας, εκτιμώντας ότι η εγκληματική γραμμή που υποστηρίζουν και ακολουθούν πιστά οι πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, η γραμμή της υποταγής, του συμβιβασμού, της αναξιοπιστίας των κοινωνικών διαλόγων και τελικά της διάλυσης του συνδικαλιστικού κινήματος δεν αφήνουν πλέον άλλα περιθώρια, αποφασίσαμε να χαράξουμε τη δική μας γραμμή, τη γραμμή του αγώνα, της ανυπακοής και αντίστασης απέναντι στο κεφάλαιο, στα μονοπώλια, στην κυβέρνηση και στην πλουτοκρατία που λυμαίνεται τον πλούτο στη χώρα αυτή, σε ρήξη με την ΟΝΕ και την ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ