Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΗΝΑ 2004
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ
Υπόσχεση για χρυσό στο Πεκίνο

Υπόσχεση για χρυσό στους αγώνες του Πεκίνου έδωσαν Νικολαΐδης και Μυστακίδου

Eurokinissi

Υπόσχεση για χρυσό στους αγώνες του Πεκίνου έδωσαν Νικολαΐδης και Μυστακίδου
«Το ασημένιο ήρθε στην Αθήνα, το χρυσό θα έρθει στο Πεκίνο». Αυτό τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χτες οι αργυροί Ολυμπιονίκες μας στο τάε κβο ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Ελλη Μυστακίδου.

«Μέχρι τον τελικό, ο αγώνας μου ήταν πολύ καλός. Ομως, το τέλος δεν ήταν αυτό που ζητούσα. Στεναχωρήθηκα με τον τρόπο που τελείωσε. Την απογοήτευσή μου μετριάζει το μετάλλιο, που ήταν το όνειρό μου από μικρό παιδί και με πεισμώνει για το χρυσό στο Πεκίνο», υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Πάντως, ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη διαιτησία: «Πριν τον τελικό, στο πίσω μέρος του κεφαλιού μας υπήρχε η διαιτησία. Δεν μπορώ να πω ότι με αδίκησε, αλλά όταν δε μου έδωσε σημείο στο πρώτο μου χτύπημα, έκανα ό,τι πρέπει να αποφεύγει κάθε αθλητής, εκνευρίστηκα. Δεν είχα καθαρό μυαλό και αυτό μου στοίχισε».

Οσον αφορά στο φινάλε του αγώνα, που τον βρήκε αγκαλιά με τον Κορεάτη Σουνγκ, ο οποίος τον νίκησε στον τελικό και του στέρησε το χρυσό μετάλλιο, απάντησε: «Αυτό είναι το τάε κβο ντο. Ο Σουνγκ είναι πολύ καλό παιδί και πολύ καλός αθλητής. Οταν ήρθε να με αγκαλιάσει, σεβάστηκε την Ελλάδα, εμένα και τον κόσμο. Είναι ο καλύτερος. Τουλάχιστον, μέχρι να πάρω την άτυπη ρεβάνς στο Πεκίνο...».


Από την πλευρά της η Ελλη Μυστακίδου είπε: «Δεν ήθελα να τελειώσει ο τελικός μέχρι να πάρω τον πόντο που χρειαζόμουν και να κατακτήσω το χρυσό. Ενιωθα ανατριχίλα κάθε φορά που έμπαινα στο γήπεδο και έβλεπα αυτόν τον κόσμο. Με βοηθούσε να διώξω το άγχος. Ενιωθα ότι χαίρονταν όσο χαιρόμουν κι εγώ. Με ανέβαζε πολύ ο κόσμος».

Αν και δεν ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου οι Μιχάλης Μουρούτσος και Αρετή Αθανασοπούλου, οι δύο Ολυμπιονίκες μας δεν τους ξέχασαν. «Λυπάμαι που δεν είναι εδώ ο Μιχάλης και η Αρετή. Ειδικά ο Μιχάλης, για τον οποίο ακούστηκαν πολλά, πρέπει να πούμε ότι δούλεψε πιο σκληρά από το Σίδνεϊ, αλλά βρίσκεται σε δύσκολη κατηγορία. Εμείς είμαστε στο πλευρό του», είπε ο Αλέξανδρος, για να συμπληρώσει η Ελλη: «Εκανε μεγάλη προσπάθεια. Εχασε 12-13 κιλά για να αγωνιστεί στην κατηγορία των 58 κιλών, ενώ έχασε μέρος των προπονήσεων τον τελευταίο μήνα. Εκανε τη μεγαλύτερη προσπάθεια από όλους μας για να κρατήσει τον τίτλο του».

Για την Αθανασοπούλου, αμφότεροι συμφώνησαν ότι άξιζε μετάλλιο και το έχασε λόγω της διαιτησίας: «Είναι ανεπίτρεπτο να γίνονται αυτά τα πράγματα μέσα στη χώρα μας. Αδικήθηκε πολύ και είμαστε πολύ στεναχωρημένοι. Ηθελαν να τη βγάλουν από τη μέση νωρίς».

Την παράσταση έκλεψε ο μάστερ Γιανγκ Τσου, ο οποίος δακρυσμένος δήλωσε μιλώντας ελληνικά: «Εγώ ήθελα δύο χρυσά, αλλά είμαι υπερήφανος και για τα τέσσερα παιδιά. Κάναμε σκληρή και πολλή δουλιά». Τέλος, αποκάλυψε ότι θέλει να μείνει στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει πρόβλημα με τη βίζα του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ