Τρίτη 31 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΥΑ ΟΛΥΜΠΟΥ
Τιμή στα παλικάρια του ΕΛΑΣ

Φόρο τιμής στα παλικάρια του ΕΛΑΣ, που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της εθνικής ανεξαρτησίας αποτίσανε πολλοί αγωνιστές και αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης, με εκδήλωση, που έγινε την περασμένη Κυριακή στο «Μπεχτέσι» της Καρυάς Ολύμπου. Οπως κάθε χρόνο βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν την επέτειο της ορκωμοσίας της πρώτης ανταρτοομάδας του ΕΛΑΣ στη Θεσσαλία.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν το Παράρτημα Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ και η Κοινότητα Καρυάς χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Κοινότητας Αντ. Δάσιος. Στο ιστορικό της ίδρυσης της πρώτης ανταρτοομάδας του Ολύμπου, αλλά και στη δράση του ΕΛΑΣ στην περιοχή, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Δ. Σπυράκης, μέλος της διοίκησης του παραρτήματος Ελασσόνας της ΠΕΑΕΑ. Ο Δ. Ράπτης, πρόεδρος του παραρτήματος μίλησε για τα μηνύματα που στέλνει ο ηρωικός αγώνας του ΕΛΑΣ, τα οποία όπως τόνισε σήμερα είναι επίκαιρα περισσότερα από ποτέ άλλοτε καθώς δείχνουν το δρόμο της πάλης των λαών κατά του ιμπεριαλισμού.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια του αγώνα από το Παράρτημα Λάρισας της ΠΕΑΕΑ, διαβάστηκε ο όρκος του ΕΛΑΣ και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Υμνο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ των άλλων, αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Λάρισας της ΠΕΑΕΑ, ο Τ. Τσιόγκας, βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ