Σάββατο 28 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
30ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Η γιορτή της νεολαίας

Από την περσινή προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Motion Team

Από την περσινή προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη
Οι χρυσοπληρωμένοι από το λαό μας προβολείς, που φωτίζουν τις ρεκλάμες των χορηγών, σε λίγο θα σβήσουν... αλλά η πραγματική γιορτή τότε θ' αρχίσει να φουντώνει. Το 30ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που, όπως λέει και το φετινό του σύνθημα, απευθυνόμενο σε κάθε νέο και νέα, είναι «Η δική σου γιορτή, ο δικός σου αγώνας για το σοσιαλισμό», απλώνει τις εκδηλώσεις του ανά την Ελλάδα, ατενίζοντας προς την κορύφωσή του στην Αθήνα, στις 16, 17, 18 και 19 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. Μέχρι τότε, θα έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο εκδηλώσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα για τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Κατερίνη, που πραγματοποιούνται στο αμφιθέατρο του πάρκου της πόλης και «ανοίγουν» τις πύλες τους στις 8 μ.μ. Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει έντεχνο τραγούδι, σκετς με θέμα την Ολυμπιάδα, ομιλία από την Ιωάννα Σοφρόνωφ, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, αφιέρωμα στο έντεχνο και πολιτικό τραγούδι από τον Γιώργο Νικόπουλο και, τέλος, ρεμπέτικο γλέντι.

Τη Δευτέρα, το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει στην Καστοριά και την Τρίτη στην Πτολεμαΐδα. Και στις δυο αυτές πόλεις, οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα περίπου, θα πλαισιωθούν από συναυλίες ερασιτεχνικών συγκροτημάτων της περιοχής και εκθέσεις και θα μιλήσει η Ελένη Γκόγκου, γραμματέας της Οργάνωσης Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.


Την Τετάρτη, το 30ό Φεστιβάλ θα «σταθμεύσει» στα Γρεβενά και από το επόμενο Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν πολλές ακόμα κεντρικές εκδηλώσεις του σε μεγάλες πόλεις και πρωτεύουσες νομών.

Αλλες εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα

- Στην κεντρική πλατεία της Περαίας, σήμερα Σάββατο 28 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., με θέμα τα ναρκωτικά.

- Στον Κένταυρο Ξάνθης, σήμερα Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., με θέμα την ανεργία.

- Στο Μαχαλά της Κομοτηνής, σήμερα Σάββατο, στις 7.30 μ.μ., με θέμα την αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση στην Κωνσταντινούπολη ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

- Στις Φέρρες, σήμερα Σάββατο, στις 7.30, με θέμα την ανεργία και την επαγγελματική αποκατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ