Σάββατο 28 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Περιμένοντας τον ... Κόλιν

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»
Δε χρειάζονται πολλές γνώσεις Ιστορίας για να καταλάβεις ότι ενός ορισμένου τύπου χαϊδολόγημα του «λαού» δεν είναι τίποτα άλλο από χάδι φιδιού

που ψάχνει φωλιά για τα επόμενα αυγά του

την ώρα που σε όσα έχει ήδη εκκολάψει έχει σπάσει το κέλυφος

κι αυτό που σέρνεται ήδη στις εξέδρες μόνο αυθόρμητη λαϊκή οργή δεν είναι.

Οσοι κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα για τη βιομηχανία χειραγώγησης συνειδήσεων, όσοι έχουν συμβάλει οι ίδιοι τα μέγιστα στη χειραγώγηση συνειδήσεων, όσοι έργω - στα πλαίσια της «δημοκρατίας» που την αντιλαμβάνονται μόνο ως δικαίωμα των αφεντικών τους - έχουν κατ' επανάληψη συμβάλει στη φίμωση της φωνής των εργατών, στην εξαφάνιση - όταν δεν μπορούν να τη συκοφαντήσουν - της φωνής του ΚΚΕ, όποτε έγκαιρα χτυπούσε καμπανάκι, καλύτερα να σιωπούν. Αυτό, για όποιους στο ακατοίκητο της κεφαλής τους αναζητούν άλλοθι δηλώνοντας «βρίσκομαι σε σύγχυση».

Θυμάται κανείς ποιος έστελνε τον κόσμο να διαδηλώσει για τη Μακεδονία «μας»;

Θυμάται κανείς πώς αντιμετωπίστηκαν από κάτι γραφίδες οι έμπρακτες αντι-ιμπεριαλιστικές δράσεις, όπως το σταμάτημα του ΝΑΤΟικού τρένου;

Φρέσκα είναι ακόμα κάτι πρωτοσέλιδα σε «αδέσμευτες» και «αριστερές» φυλλάδες για την «εθνική ανάταση» από τις επιτυχίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο (και η «Αυγή» μέσα με δύο πρωτοσέλιδα).

Καθημερινοί οι τίτλοι που υμνούν μόνο ό,τι είναι χρυσό. Που απαξιώνουν ό,τι δε μαντρώνει τον κόσμο στις κερκίδες.

Ας αφήσουν, λοιπόν, διάφοροι το «κλάμα» για τις εξέδρες. Κατασκεύασμά τους οι «Κεντέρηδες», κατασκεύασμά τους και οι εξέδρες τους. Από το «Λιάνης - Λιάνης», στο «Κεντέρης - Κεντέρης» κι από κει στο «Ορφανός - Ορφανός» κοινός ο παρονομαστής: Μελάνι της σουπιάς. Που διαιωνίζει μια σάπια πραγματικότητα. Και εδραιώνει αλλότριες κυριαρχίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ