Τετάρτη 25 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΑΘΗΝΑ 2004
ΠΟΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Στον τελικό για το χρυσό!

Τα κορίτσια της Εθνικής μας πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό

Sportidea

Τα κορίτσια της Εθνικής μας πανηγυρίζουν την πρόκριση στον τελικό
Κι όμως... Οπως ήρθαν τα πράγματα στην Εθνική Γυναικών Πόλο, η εξασφάλιση τουλάχιστον ενός μεταλλίου και μάλιστα του ασημένιου περνάει σε δεύτερη μοίρα. Βλέπετε, οι εκπληκτικές εμφανίσεις των κοριτσιών της Εθνικής μας, που χθες προκρίθηκαν στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά, κάνουν τους πάντες να ονειρεύονται την πρώτη θέση.

Με άμυνα για σεμινάριο, οι Ελληνίδες επιβλήθηκαν με 6-2 των γυναικών από την Αυστραλία και έτσι στον τελικό θα αντιμετωπίσουν την Ιταλία, με την ευκαιρία να πάρουν ρεβάνς για την ήττα στον όμιλο, αλλά, πάνω απ' όλα, την άνοδο στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου. Βέβαια, ακόμα και έτσι, χθες τα κορίτσια του Κούλη Ιωσηφίδη σημείωσαν τη μεγαλύτερη διάκριση του γυναικείου πόλο και με βάση το γεγονός ότι ο ημιτελικός των ανδρών δεν έχει διεξαχθεί ακόμα τότε προς το παρόν μπορούν να καυχιούνται ότι κατέχουν τη μεγαλύτερη επιτυχία από ελληνικής πλευράς στα ομαδικά αθλήματα. Μόλις στο πρώτο λεπτό, Κοζομπόλη και Οικονομοπούλου δεν αστόχησαν σε φάση με παίκτη παραπάνω η πρώτη και από την περιφέρεια η δεύτερη, με αποτέλεσμα η αρχή να είναι ονειρώδης. Η αντίδραση των παικτριών του Ιστβαν Γκοργκένι ήρθε με ένα τέρμα της Τζοάν Φοξ, ωστόσο, στη συνέχεια, η ελληνική άμυνα έγινε ...γρανίτης. Μάλιστα, το πρώτο επτάλεπτο έληξε με 4-1, καθώς η περιφέρεια αποδείχτηκε το μεγάλο όπλο, με την Κοζομπόλη και την Καραγιάννη να δίνουν σάρκα και οστά στην πρόκριση.

Στην έναρξη της δεύτερης περιόδου, η Μωραϊτίδου εκμεταλλεύτηκε ακόμη μια περίπτωση παίκτη παραπάνω, έκανε το 5-1 και κάπου εκεί οι εκπρόσωποι της Ωκεανίας και χρυσές του Σίντνεϊ παρέδωσαν το πνεύμα. Χαρακτηριστικό είναι πως τα επόμενα έξι λεπτά πέρασαν χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, καθώς τα δοκάρια ανέλαβαν δράση για τους τερματοφύλακες των δύο ομάδων και δη της Αυστραλίας. Το μοναδικό που κατάφεραν οι Αυστραλές ήταν η μείωση του σκορ σε 5-2, με την Στάμκι να βρίσκει το στόχο από θέση φουνταριστού και αφού είχαμε περάσει με επιτυχία τη δοκιμασία του αριθμητικού μειονεκτήματος. Η Ρουμπέση, όμως, δεν αστόχησε από το σημείο του πέναλτι δευτερόλεπτα μετά και έτσι τα επίπεδα της διαφοράς επέστρεψαν στα τέσσερα γκολ. Το τελευταίο τέταρτο του ημιτελικού αποτελούσε τυπική διαδικασία.

Τα επτάλεπτα: 4-1, 1-0, 1-1, 0-0.

Ελλάδα: Ελληνάκη, Ασιλιάν, Μελιδόνη, Καραπατάκη, Λιόσι, Κοζομπόλη, Οικονομοπούλου, Ρουμπέση, Μωραϊτίδου, Καραγιάννη, Λάρα, Μωραϊτη, Μυλωνάκη.

Αυστραλία: Νοξ, Ρίπον Ρ., Κούφε, Κασλ, Σμιθ, Μπρουκς, Στίμκε, Γκίντερ, Νόργουντ, Χόικαν, Μπράουνλοου, Φοξ, Ρίπον Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ