Τετάρτη 25 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΘΗΝΑ 2004
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΗΜΕΡΑ
Μάχες για θέση σε τελικούς

Ραντεβού με το μετάλλιο έχει σήμερα η Φανή Χαλκιά

Sportidea

Ραντεβού με το μετάλλιο έχει σήμερα η Φανή Χαλκιά
Πλούσια μέρα η σημερινή, καθώς οι ελληνικές συμμετοχές είναι αρκετές. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις, διεκδικούν την πρόκριση στους τελικούς των αθλημάτων τους. Τη μερίδα του λέοντος έχει σήμερα ο στίβος, όπου αγωνίζονται 10 αθλητές και αθλήτριές μας και από ...κοντά είναι η πάλη, όπου τρεις Ελληνες δοκιμάζονται με τους αντιπάλους τους.

Στον κλασικό αθλητισμό, φυσιολογικά, θα επικεντρωθούν τα βλέμματα, καθώς μεγάλα ονόματα ρίχνονται στη «μάχη». Το πρώτο μεγάλο ραντεβού είναι στις 19.00, όπου η Μιρέλα Μανιάνι θα προσπαθήσει να στείλει το ακόντιό της όσο πιο μακριά γίνεται, αλλά και τον εαυτό της στον τελικό του αθλήματος. Στον προκριματικό, όπου αγωνίζεται, έχει να αντιμετωπίσει την Κουβανή Μενεντέζ, που είναι και η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ με 71.54 μέτρα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Μανιάνι έχει κατακτήσει δύο φορές το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα και του Σίδνεϊ. Μαζί με την 28χρονη αθλήτρια αγωνίζεται και η Σάβα Λίκα, στην παρθενική της εμφάνιση σε Ολυμπιάδα.

Ενα τέταρτο μετά τις δύο αθλήτριες, στη «μάχη» για την πρόκριση στον τελικό στο άλμα επί κοντώ, ρίχνεται ο Μάριος Ευαγγέλου. Στον Α` Ομιλο όπου συμμετέχει, ο 23χρονος Θεσσαλονικιός ελπίζει να τα καταφέρει στην πρώτη Ολυμπιακή συμμετοχή στην καριέρα του και να βρεθεί στον τελικό της Παρασκευής. Στις 20.35, η Αγγελική Τσιολακούδη θα βρεθεί με τις αντιπάλους της στο Β` Ομιλο των προκριματικών του ακοντισμού και θα διεκδικήσει να κατακτήσει την καλύτερη δυνατή θέση.

Στην 2η προκριματική σειρά των προκριματικών στα 800 μέτρα ανδρών, θα συμμετάσχει ο Παναγιώτης Στρουμπάκος (20.45). Ο Ελληνας αθλητής, που τρέχει και 1.500 μέτρα, θα αγωνιστεί με στόχο την κατάκτηση μιας εκ των θέσεων που οδηγούν στα προημιτελικά του αθλήματος.

Με την ομάδα των ΗΠΑ θα «κονταροχτυπηθούν» οι Ελληνες παίκτες για την τετράδα στο βόλεϊ

Sportidea

Με την ομάδα των ΗΠΑ θα «κονταροχτυπηθούν» οι Ελληνες παίκτες για την τετράδα στο βόλεϊ
Αμέσως μετά, από ελληνικής συμμετοχής πάντα, σειρά έχει το άλμα εις μήκος γυναικών. Η αρχή γίνεται με τον Α` Ομιλο, όπου θα κάνει την εμφάνισή της η Ιωάννα Καφετζή. Στο Β` Ομιλο, αγωνίζονται οι «μεγάλες» ελπίδες του μήκους, η Νίκη Ξάνθου και η Στέλλα Πιλάτου. Η πρώτη θέλει να ξεπεράσει την 4η θέση που είχε καταλάβει στους αγώνες της Ατλάντα και, παράλληλα, να αποδείξει ότι παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος στη χώρα μας. Από την άλλη, η Πιλάτου, από το Ηράκλειο της Κρήτης, θέλει να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του μήκους, στην πρώτη Ολυμπιακή συμμετοχή της.

Αμέσως μετά, ίσως είναι η ώρα του ...μεταλλίου (21.55). Οι τελευταίες εμφανίσεις της Φανής Χαλκιά, στις προηγούμενες σειρές που έτρεξε, έχουν δείξει ότι η Ελληνίδα αθλήτρια είναι ικανή να ανέβει σε ένα σκαλί του βάθρου, ίσως και στο υψηλότερο στον τελικό των 400 μέτρων μετ' εμποδίων. Μάλιστα, η Λαρισαία, στους προκριματικούς, απείλησε ακόμα και το Παγκόσμιο Ρεκόρ.

Τη σημερινή μέρα στο στίβο, κλείνει η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου, που διεκδικεί την καλύτερη δυνατή θέση στον τελικό της σφυροβολίας (22.10).

ΒΟΛΕΪ: Την ομάδα των ΗΠΑ, έχουν αντίπαλο οι άνδρες στο βόλεϊ (19.30). Στο σημερινό προημιτελικό, οι παίκτες του Στέλιου Προσαλίκα, αφού κατατάχτηκαν δεύτεροι στον πρώτο όμιλο, θα «κονταροχτυπηθούν» με τους Αμερικανούς, που τερμάτισαν στην τρίτη θέση του δεύτερου Ομίλου. Στόχος των παικτών της Εθνικής δεν είναι άλλος από μία θέση στους ημιτελικούς της Παρασκευής.

Στη μάχη για τον τελικό του ακοντισμού, ρίχνεται σήμερα και η Μιρέλα Μανιάνι

Sportidea

Στη μάχη για τον τελικό του ακοντισμού, ρίχνεται σήμερα και η Μιρέλα Μανιάνι
ΜΠΑΣΚΕΤ: Την ξέφρενη πορεία της θέλει να συνεχίσει η Εθνική μας Ομάδα των γυναικών (14.30). Οι παίκτριες του Γιώργου Τσίτσκαρη, μετά τη νίκη επί της Ιαπωνίας με 93-91, πήραν την ιστορική πρόκριση για τα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά, όπου καλούνται να αντιμετωπίσουν την ομάδα των ΗΠΑ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Αμερικανίδες μέχρι στιγμής είναι αήττητες.

ΚΑΝΟΕ - ΚΑΓΙΑΚ ΣΠΡΙΝΤ: Στον ημιτελικό των 1.000 μέτρων του μονού κανό, αγωνίζεται ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης και ελπίζει να μη βουλιάξει το όνειρο για πρόκριση στον τελικό (08.50).

ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ: Στους προκριματικούς στα 3 μέτρα αναπηδητήριο γυναικών, συμμετέχουν η Σωτηρία Κουτσοπέτρου και η Διαμαντίνα Γεωργάτου. Οι Ελληνίδες αθλήτριες θα προσπαθήσουν να κάνουν την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και να περάσουν στην επόμενη φάση. Ο αγώνας τους ξεκινά στις 13.30.

ΠΑΛΗ: Τρεις αθλητές θα παλέψουν σήμερα για να κερδίσουν και να ελπίζουν σε πρόκριση. Την πρώτη «μάχη», τη δίνει ο Χρήστος Γκίκας, στις 10.10. Στον 7ο προκριματικό όμιλο της ελληνορωμαϊκής των 60 κιλών, ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίζεται απέναντι στον Τούρκο Σερέφ Τούφενκ, ενώ, στη συνέχεια, αντίπαλός του θα είναι ο Ρομπέρτο Μονζόν από την Κούβα (11.50). Παράλληλα με τον πρώτο αγώνα του Γκίκα, ο Αλέξιος Κολιτσόπουλος θα αντιμετωπίσει τον Βούγκαρ Ασλάνοφ (Αζερμπαϊτζάν) για τον 6ο προκριματικό όμιλο στα 74 κιλά της Ελληνορωμαϊκής Πάλης. Πενήντα λεπτά αργότερα, ο Κολιτσόπουλος καλείται να πάρει τη νίκη από τον Ούγγρο Ταμάς Μπερσίτζα. Τέλος, για τον 7ο προκριματικό Ομιλο των 96 κιλών ελληνορωμαϊκής, ο Γιώργος Κουτσιούμπας θα παλέψει πρώτα (10.35) με τον Ασέτ Μπαμπέτοφ από το Καζαχστάν και μετά με τον Καράμ Ιμπραήμ (12.25).

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ: Στις 16.30 ξεκινά η προσπάθεια του Λάμπρου Βασιλόπουλου στον 1ο γύρο του Κέιριν ανδρών. Μετά, στις 17.25, θα γίνει ο επαναληπτικός του αθλήματος. Τέλος, η Κυριακή Κωνσταντινίδου θα αγωνιστεί στον Αγώνα Πόντων γυναικών (16.45) στο κιγκλίδωμα χωρίς τεχνική υποστήριξη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ