Τετάρτη 26 Απρίλη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επιταγές χωρίς αντίκρισμα

«Επιταγές χωρίς αντίκρισμα» χαρακτηρίζει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, που προσπαθούν να παρουσιάσουν μια εικόνα ευημερίας για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης με χτεσινή της ανακοίνωση.

«Πιστεύουμε πως ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις και λύσεις στα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού λαού, όπως η ανεργία, η δημόσια διοίκηση, η παιδεία, η κοινωνική πολιτική, τα προβλήματα των ΜΜΕ κλπ.», υπογραμμίζει ανάμεσα στα άλλα η ανακοίνωση της ΟΒΣΘ. «Αντ' αυτού, συνεχίζεται ακάθεκτη η πολιτική της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας, η οποία θυσιάζει στο βωμό της τα εθνικά συμφέροντα, ενώ παράλληλα δε θωρακίζει τις ΜΜΕ ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ανταγωνιστικότητας».

Η ανακοίνωση της Ο.Β.Σ.Θ. επισημαίνει τις λαϊκές αντιδράσεις σ' όλο τον κόσμο απέναντι σ αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της παγκοσμιοποίησης. Τα πρόσφατα γεγονότα στο ΣΙΑΤΛ και την Ουάσιγκτον, έδειξαν περίτρανα πως ακόμη και οι λαοί των λεγόμενων ανεπτυγμένων χωρών, αντιδρούν στη χωρίς όρους παγκοσμιοποίηση που επιβάλλουν τα μεγάλα ανά τον κόσμο οικονομικά συμφέροντα.

Στην ανακοίνωση εκφράζεται η αντίθεση των ΜΜΕ σε μια τέτοια πολιτική και η βεβαιότητα ότι ο κλάδος θα αντιδράσει δυναμικά, αν δε γίνουν αποδεκτά από την κυβέρνηση τα αιτήματά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ