Κυριακή 8 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΟΝΑΧΟ 1972
Βουτηγμένοι στο αίμα

Η διοργάνωση του Μονάχου σημαδεύτηκε από μια τραγωδία, που λίγο έλειψε να θέσει τέρμα στο θεσμό. Παλαιστίνιοι, μέλη της οργάνωσης «μαύρος Σεπτέμβρης», εισέβαλαν στο Ολυμπιακό Χωριό, σκοτώνοντας δυο Ισραηλινούς αθλητές και κράτησαν ομήρους άλλους εννιά, απαιτώντας την άμεση αποφυλάκιση 200 συμπατριωτών τους. Μια πρόχειρα σχεδιασμένη επιχείρηση της Αστυνομίας οδήγησε σε τραγωδία, αφού κόστισε τις ζωές τόσο των 9 ομήρων όσο και των 5 Παλαιστινίων, καθώς και σε έναν Γερμανό αστυνομικό.

Οι ΑΓΩΝΕΣ: Στους Ολυμπιακούς του Μονάχου σήμανε η ώρα της κολύμβησης. Οι επιδόσεις του Αμερικανού Μαρκ Σπιτς, ο οποίος κατέκτησε 7 χρυσά μετάλλια, έκαναν τον κόσμο να αφήσει για λίγο το ενδιαφέρον στο στίβο. Το ίδιο συνέβη και με την άρση βαρών, όπου ο Σοβιετικός Βασίλι Αλεξιέφ ξεχώρισε με την παρουσία του. Στα ομαδικά και συγκεκριμένα στο μπάσκετ, η νίκη της ΕΣΣΔ επί των ΗΠΑ (51 - 50) θα μείνει στην ιστορία.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Βαλερί Μπορζόφ ήταν αυτός που ξεχώρισε στους αγώνες. Ο λευκός σπρίντερ κατάφερε να κυριαρχήσει σε έναν αγώνα όπου από την επόμενη διοργάνωση θα ήταν αποκλειστικά υπόθεση έγχρωμων αθλητών. Ο Σοβιετικός αθλητής κατέκτησε άνετα το χρυσό μετάλλιο στα 100μ. και 200μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ