Κυριακή 8 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ 1956
Εριδες για τα... άλογα

Ενα σημαντικό πρόβλημα απασχόλησε τη ΔΟΕ κατά τη διάρκεια των αγώνων της Μελβούρνης. Αιτία ήταν η άρνηση των Αυστραλών διοργανωτών να δεχτούν την εισαγωγή αλόγων από άλλες χώρες για τα αγωνίσματα της ιππασίας, προκειμένου να αποφύγουν διάφορες αρρώστιες. Η λύση των διοργανωτών να διεξαχθούν οι αγώνες με εγχώρια άλογα δεν έγινε δεκτή από τους συμμετασχόντες, ούτε από τη ΔΟΕ. Ετσι η τελευταία αποφάσισε οι αγώνες ιππασίας να διεξαχθούν στη Στοκχόλμη. Τα οργανωτικά προβλήματα δεν έλειψαν, αλλά χάρη στην καλή διάθεση και την εργατικότητα των Αυστραλών δε φάνηκαν τόσο πολύ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Η πρώτη παρουσία του Αμερικανού δισκοβόλου Αλ Ερτερ, η οποία αποτελεί την απαρχή μιας επιτυχημένης καριέρας, ήταν το σημαντικότερο στοιχείο τον αγώνων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η νίκη του Γάλλου Αλέν Μιμούν, ο οποίος είχε χάσει σε τρεις Ολυμπιάδες και δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα από τον Εμίλ Ζάτοπεκ. Στη Μελβούρνη, λοιπόν, πήρε τον αριθμό 13 στη φανέλα του σαν γούρι και κέρδισε το μαραθώνιο, με τον Ζάτοπεκ να παίρνει την 6η θέση.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Βλαντιμίρ Κουτς ήταν ο καλύτερος αθλητής που είχε η Σοβιετική Ενωση στους δρόμους αντοχής. Στους Ολυμπιακούς της Μελβούρνης κέρδισε δυο χρυσά στα 5.000μ και 10.000μ, ενώ είχε συναρπαστικές μονομαχίες με τον Βρετανό δρομέα Γκόρντον Πίρι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ