Κυριακή 1 Αυγούστου 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΡΙΣΙ 1924
Η ρεβάνς των Γάλλων

Το Παρίσι έγινε η πρώτη πόλη που θα διοργάνωνε για δεύτερη φορά Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι Γάλλοι είχαν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση. Επρεπε να σβήσουν τις άσχημες εντυπώσεις του παρελθόντος. Και τα κατάφεραν. Τελειότητα στην οργάνωση, ακριβής προγραμματισμός, άρτιες εγκαταστάσεις. Το καινούριο στάδιο (50 χιλ. θέσεων) «Κουλόμπ» ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Πήραν μέρος 44 χώρες με 3.075 θεατές.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Οι αγώνες απόκτησαν πολύ μεγαλύτερη αίγλη αρκετά χρόνια μετά. Αιτία, η ταινία «Δρόμοι της φωτιάς» με τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, που μιλούσε για τις προσπάθειες των δυο Αμερικανών αθλητών Χάρολντ Εϊμπράχαμς και Ερικ Λίντελ με τις νίκες τους στα 100μ. και 400μ.

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Στο Παρίσι ανακαλύφθηκε ο ...Ταρζάν. Ο Αμερικανός κολυμβητής Τζόνι Βαϊσμίλερ που μετέπειτα θα έκανε καριέρα στο ρόλο του ήρωα της ζούγκλας, ήταν αυτός που ξεχώρισε. Κέρδισε τρία χρυσά στα 100μ., στα 400μ. και στα 4Χ100 στην κολύμβηση. Ηταν ο πρώτος αθλητής που έκανε τα 100μ. κάτω από 1΄ με χρόνο 59΄΄.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ