Σάββατο 24 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ετσι, θα γίνεται... .

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Δύο μόνο θέματα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και, μάλιστα, στο ίδιο φόντο. Τα θέματα είναι η «εισβολή» των Αμερικανών «Ράμπο» στην Ελλάδα και το συνέδριο της ΝΔ, ενώ το φόντο αποτελείται από το προχτεσινό δικομματικό θέατρο υποκρισίας και «σκυλοκαυγά» στη Βουλή με αφορμή το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση.

Σχετικά με το πρώτο, μπορείτε να είστε ...ήσυχοι. Οι ειδικές αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις θα έρθουν με τη «σφραγίδα» του ΝΑΤΟ και κατόπιν αίτησης της ελληνικής κυβέρνησης. Επομένως, οι ...τύποι και το γράμμα των νόμων τηρήθηκαν στο ακέραιο. Κι αν, μάλιστα, η κυβέρνηση προσέξει ορισμένες υπερβολές, όπως και την επικοινωνιακή της πολιτική (κοινώς, το «σερβίρισμα» στο λαό των όποιων μέτρων της), τότε, όλα θα 'ναι καλά... Πώς να το κάνουμε; Είναι άλλο πράγμα, να μετατρέπεται η χώρα σε ξέφραγο αμπέλι και άλλο να γίνεται «ολίγον ξέφραγο»...

Σχετικά με το δεύτερο, είναι όλα εύλογα και κατανοητά. Μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, η ΝΔ ξανακάνει συνέδριο, ενώ την ίδια στιγμή βρίσκεται στην κυβερνητική εξουσία. Επομένως, το τελευταίο έχει ιδιαίτερη σημασία, τόσο στη συντήρηση του κλίματος της λαϊκής ανοχής και στην παραπέρα καλλιέργεια ψεύτικων προσδοκιών κι ελπίδων, όσο και στη διασκέδαση των κάθε λογής ανησυχούντων και αδημονούντων, που βρίσκονται τόσα χρόνια τώρα μακριά από το ...μέλι της εξουσίας.

Οσο για το φόντο, τι να πούμε... Τα «πράσινα παιδιά» θα αντικατασταθούν από τα «γαλάζια» και το κράτος θα συνεχίσει στην ίδια ακριβώς πορεία εξυπηρέτησης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Κι έτσι θα γίνεται, όσο η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια των πολιτικών εκπροσώπων της τελευταίας και οι εργαζόμενοι θα παραμένουν εγκλωβισμένοι στις κάθε λογής δικομματικές κοκορομαχίες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ