Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Εφυγε» πρόωρα ο Β. Διαμαντόπουλος

Την οδύνη και τη θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο του 39χρονου δημοσιογράφου Βασίλη Διαμαντόπουλου - από τη νεότερη γενιά των λειτουργών του Τύπου - εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα και ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως δημοσιογράφος άρχισε να εργάζεται από το 1990 και σύντομα διακρίθηκε στο οικονομικό ρεπορτάζ. Θήτευσε σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα και τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν προϊστάμενος του οικονομικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ημερησία». Παράλληλα, εργαζόταν στην ΕΡΤ ως οικονομικός συντάκτης της πρωινής ζώνης. Στη συνδικαλιστική του δράση, ήταν εκλεγμένο μέλος του τελευταίου Τακτικού Πανελλαδικού Συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ.

«Ο ξαφνικός θάνατος του Β. Διαμαντόπουλου ήρθε να επιβεβαιώσει με τραγικό τρόπο πόσο επικίνδυνο και ψυχοφθόρο είναι το επάγγελμα του δημοσιογράφου. Διαπίστωση, που πρέπει να προβληματίσει όλους, εργοδότες, εργαζόμενους και πολιτεία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ. Τη βαθιά οδύνη της για το χαμό του δημοσιογράφου εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών.

Η κηδεία του Β. Διαμαντόπουλου θα γίνει σήμερα, στις 11 π.μ., στο Νεκροταφείο του Αγίου Στεφάνου Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ