Πέμπτη 22 Ιούλη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η εμπρηστική πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ καίει τα δάση!

Η ΚΟ Αττικής καλεί, με ανακοίνωσή της, όλο το λαό να αγωνιστεί για να ακυρώσει το δασοκτόνο νόμο και να απαιτήσει τη σύνταξη δασικού Κτηματολογίου

Μεγάλη ήταν η καταστροφή από την πυρκαγιά στους Θρακομακεδόνες (φωτό)

Eurokinissi

Μεγάλη ήταν η καταστροφή από την πυρκαγιά στους Θρακομακεδόνες (φωτό)
Αποκλειστικά υπεύθυνες των πρόσφατων πυρκαγιών, που κατέστρεψαν πολλά στρέμματα δασικών εκτάσεων της Αττικής, είναι οι κυβερνητικές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και όχι τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ, με αφορμή τις πρόσφατες πυρκαγιές στο Λεκανοπέδιο και με την οποία επισημαίνει πως είναι οι ίδιες πολιτικές, που «παραχωρούν τις παραλίες και δασικές εκτάσεις στο μεγάλο κεφάλαιο, που επιτρέπουν να χτίζονται ξενοδοχεία και βίλες "στο κύμα", κάνοντας απροσπέλαστο μεγάλο μέρος των ακτών στον πολύ κόσμο. Οι πολιτικές, που δε χόρτασαν με την καταστροφή των παραλιών του Ασπροπύργου και της Ελευσίνας και επιχειρούν το ίδιο στη Νέα Μάκρη και όχι μόνον».

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση, σημειώνεται ότι «κύριος και αποκλειστικός υπεύθυνος είναι οι πολιτικές επιλογές όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που δεν τους ενδιαφέρει σε τι περιβάλλον θα μεγαλώσουν οι νέες γενιές».

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ αναφέρεται:

  • Στην πρόσφατη αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, που ανέτρεψε τις όποιες προηγούμενες θετικές διατάξεις και άνοιξε το δρόμο για το δασοκτόνο νόμο, που ακολούθησε και άλλαξε τον ορισμό του δάσους και της δασικής έκτασης.
  • Στην κατάργηση του "Μαχητού τεκμηρίου υπέρ του Δημοσίου", που κατοχύρωνε τη δημόσια δασική περιουσία και υποχρέωνε τον ιδιώτη (μεγαλοτσιφλικά, μεγαλοκεφαλαιούχο), να αποδείξει ενδεχόμενη ατομική ιδιοκτησία δάσους και δασικής έκτασης».

«Και μόνον αυτά τα δυο πιο πρόσφατα "κατορθώματα" των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, συνεχίζει η ανακοίνωση, που από κοινού σχεδιάζουν και συναποφασίζουν για τα προνόμια της άρχουσας τάξης της χώρας μας, αφήνουν απροστάτευτα εκατομμύρια στρέμματα δασών και δασικών εκτάσεων, οδηγώντας σε απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων της δημόσιας δασικής περιουσίας υπέρ των ιδιωτών καταπατητών».

«Οι κυβερνητικές πολιτικές είναι, που καταστρέφουν τα δάση, οπλίζοντας με συμφέροντα τα χέρια των εμπρηστών από τη μία, κλείνοντας από την άλλη τους "κρουνούς των πυροσβεστικών υπηρεσιών". Είναι αυτές οι πολιτικές:

  • Που είναι πρόθυμες να ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις χαφιεδοκάμερες για την προστασία, δήθεν, των Ολυμπιακών Αγώνων, διαθέτοντας μόνον "ψίχουλα" στον τομέα ΔΑΣΗ για τη δημιουργία υποδομών προστασίας.
  • Που είναι πρόθυμες να δημιουργούν και να στελεχώνουν με δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά καινούριους "κατασταλτικούς μηχανισμούς", μισθοφορικά σώματα για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, αφήνοντας με τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνικά μέσα τις (δασο)πυροσβεστικές υπηρεσίες».

Και η ανακοίνωση επισημαίνει: «Το ΚΚΕ ήταν, είναι και θα είναι παρόν, με τη φυσική του παρουσία, με την παρουσία και δράση των οργανώσεών του, των μελών και στελεχών του, των φίλων του, συμβάλλοντας και αυτό, με όσες δυνάμεις έχει, στην καταστολή των πυρκαγιών, όπου εκδηλώνονται».

Η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ καλεί τους νέους και τις νέες να πράξουν το ίδιο, οργανωμένα, μέσα από τις ομάδες εθελοντών - πυροσβεστών που υπάρχουν. Πιο συγκεκριμένα, καλεί όλο το λαό, τις μαζικές κοινωνικές οργανώσεις, καθώς και την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση:

  • Να απαιτήσουν και να αγωνιστούν για να ακυρώσουν στην πράξη το δασοκτόνο νόμο.
  • Να απαιτήσουν τη σύνταξη δασικού Κτηματολογίου, που να προστατεύει τα δάση και να τα κατοχυρώνει σαν δημόσια λαϊκή περιουσία.
  • Ακόμα, καλεί την κυβέρνηση να διαθέσει άμεσα όλα τα απαραίτητα κονδύλια για την ενίσχυση και δημιουργία όλων εκείνων των υποδομών για την πρόληψη κυρίως, αλλά και για την κατάσβεση των πυρκαγιών και να κηρύσσεται άμεσα αναδασωτέα και να προχωρά πρακτικά η αναδάσωση όλων των καμένων δασικών εκτάσεων.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Η Αττική των καταπατημένων και κατεστραμμένων παραλιών, η Αττική των χωματερών, η Αττική των καμένων δασών και των νταμαριών, η Αττική των "μεγάλων έργων", δεν αντέχει άλλες πληγές!»


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ