Παρασκευή 4 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΕΝΤ
Υπονομεύει τη δημόσια ασφάλιση

Γνωστό στέλεχος του ΣΥΝ προωθεί τη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου, πρωτοστατώντας στην ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης

Σε ευθεία υπονόμευση των κοινωνικοασφαλιστικών κατακτήσεων του κλάδου των ναυτιλιακών και τουριστικών υπαλλήλων έχει επιδοθεί εξόφθαλμα η ομάδα που πλειοψηφεί στη διοίκηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου των Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ). Πρωτεργάτης σε αυτή την... προσπάθεια είναι ο πρόεδρος του σωματείου Θ. Βασιλόπουλος, γνωστό στέλεχος του ΣΥΝ. Τελευταίο του κατόρθωμα είναι να «περάσει» στη διάρκεια πρόσφατης γενικής συνέλευσης του κλάδου με διαδικασίες - παρωδία απόφαση για τη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου, ανοίγοντας έτσι ορθάνοιχτα τις πόρτες για την εισβολή της ιδιωτικής ασφάλισης!

Η γενική συνέλευση είχε συγκληθεί κάτω από τις πιέσεις των εργαζομένων, με μοναδικό θέμα το επικουρικό ταμείο του κλάδου το ΤΑΝΠΥ, καθώς η πλειοψηφία της διοίκησης του ΠΑΣΕΝΤ, με εισήγηση του Θ. Βασιλόπουλου, είχε αποφασίσει να μειωθεί το ποσοστό της επικουρικής σύνταξης από το 67% της σύνταξης του ΙΚΑ που είναι σήμερα στο 40%. Η γενική συνέλευση απέρριψε την απόφαση της διοίκησης, όμως ο Θ. Βασιλόπουλος δεν έμεινε εκεί. Προς το τέλος της διαδικασίας, αφού είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι εργαζόμενοι και χωρίς σχετική εισήγηση, έθεσε εμβόλιμα την πρόταση για τη δημιουργία επαγγελματικού ταμείου. Το πρόσχημά του γνωστό. «Επιδιώκουμε - σύμφωνα με την ανακοίνωσή του - τη δημιουργία νέου ταμείου (αφού διερευνήσουμε τις δυνατότητες βιωσιμότητάς του) που θα αφορά τους ασφαλισμένους μετά την 1/1/1993 που αποτελούν σήμερα το 42% του κλάδου και οι οποίοι σύμφωνα με το νόμο λαμβάνουν επικουρική σύνταξη με δυσμενέστερες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης (20%)».

Η αγωνιστική παράταξη της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» με ανακοίνωσή της καταγγέλλει αυτές τις... διαδικασίες και καλεί τον κλάδο να συσπειρωθούν στις γραμμές της και με την ενεργό συμμετοχή τους να βάλουν φρένο σε αυτές τις μεθοδεύσεις του στελέχους του ΣΥΝ. «Ολα αυτά τα χρόνια - τονίζει - από τη δράση των ..."πλειοψηφούντων" οι μόνοι που βγήκαν ωφελημένοι είναι οι ίδιοι οι "πλειοψηφούντες" και οι εργοδότες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ