Παρασκευή 4 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

ΑντιΚΚΕ ευρω-ντελίριο...

Ολο και συχνότερα τον τελευταίο καιρό η ηγεσία του ΣΥΝ προχωρά σε απρόκλητες επιθέσεις εναντίον του ΚΚΕ. Δεν αναφερόμαστε βέβαια στην καθ' όλα θεμιτή και ευκταία πολιτική αντιπαράθεση πάνω σε θέσεις και προτάσεις. Αναφερόμαστε σε μια αντιπαράθεση που αγγίζει, αν δεν ξεπερνά, τα όρια της αντιΚΚΕ υστερίας. Οι πιθανές αιτίες αυτού του παραληρήματος, πολλές. Ισως οι πιέσεις που δέχεται ο ΣΥΝ να ανταποκριθεί καλύτερα στο ρόλο του ως αναχώματος απέναντι στο ΚΚΕ. Ισως η συνειδητοποίηση ότι τον εγκαταλείπουν μαζικά αγωνιστές που τον στήριξαν προσμένοντας άλλη πορεία. Ισως η αδυναμία του να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας τον ωθεί σε σπασμωδικές αντιδράσεις...

Ανεξάρτητα από την αιτία γεγονός είναι ότι από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών έως και σήμερα στελέχη του ΣΥΝ, μηδέ εξαιρουμένου του προέδρου του, Ν. Κωνσταντόπουλου, «αυτιστικό» ανεβάζουν το ΚΚΕ, «δογματικό» το κατεβάζουν. «Περιχαρακωμένο» λέει ο ένας, «απομονωμένο» συμπληρώνει ο άλλος. «Εθνικιστική και λαϊκίστικη» βρίσκουν την πολιτική του πρόταση ή «πολιτική αριστερίστικης γκρούπας» κατά τον Ν. Κωνσταντόπουλο. Και μόλις χτες είχε το θράσος ο ίδιος άνθρωπος να δηλώσει πως το κόμμα του απαντά στο ΚΚΕ με άλλης ποιότητας χαρακτηρισμούς, με πολιτικά επιχειρήματα και δεν καταφεύγει σε ύβρεις και συκοφαντίες!!!

Δυστυχώς για τον Ν. Κωνσταντόπουλο, αυτά όπως και τα άλλα ευρωλάγνα του, τα είπε σε απευθείας σύνδεση και μετάδοση της συνέντευξής του απ' όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Οσοι την παρακολούθησαν δε δυσκολεύτηκαν να βγάλουν συμπεράσματα για την αξία των λεγομένων του σε βάρος του ΚΚΕ, που έτσι κι αλλιώς τα διέψευσε μόνος του. Με το να αφορίζει την πρόταση του ΚΚΕ, διαστρεβλώνοντάς την κομμάτι, χωρίς να αντιτάσσει μισό έστω ουσιαστικό επιχείρημα. Με το να καμώνεται τον αδικημένο λέγοντας πως το ΚΚΕ προσάπτει στον ΣΥΝ πράγματα που ουδέποτε έκανε!

Ξέχασε πως το κόμμα του ψήφισε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και σήμερα χωρίς ίχνος αυτοκριτικής ομολογεί στην πολιτική του διακήρυξη ότι απ' αυτή εκπορεύτηκαν όλες οι αντιλαϊκές πολιτικές που ταλανίζουν τους λαούς της Ευρώπης - πράγμα όμως που «παρέλειψε» να το επαναλάβει χτες όταν ρωτήθηκε σχετικά. Ξέχασε πως τοποθετήθηκε θετικά για το Ευρωσύνταγμα, το «νέο Μάαστριχτ», όπως εύστοχα χαρακτηρίστηκε, και μάλιστα ο ένας ευρωβουλευτής του ψήφισε υπέρ και ο άλλος λευκό για κάποια επιμέρους ζητήματα; Αυτή τους ακριβώς την τοποθέτηση εκτίμησε το ΠΑΣΟΚ ορίζοντας τον Ν. Κωνσταντόπουλο αναπληρωτή του Κ. Σημίτη στη συντακτική συνέλευση της Ευρώπης! Ποια στρατηγική επιλογή της ΕΕ βρήκε αντίθετο τον ΣΥΝ; Καμία. Ολες τον είχαν σύμμαχο.

Ας καταλάβει επιτέλους η ηγεσία του ΣΥΝ πως η ίδια η πολιτική του Συνασπισμού, όπως και των άλλων κομμάτων, τροφοδοτεί με άπειρα επιχειρήματα την ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση. Και απ' αυτήν το ΚΚΕ δεν παραιτείται. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν βλέπουμε τους πολιτικούς αντιπάλους μας να χάνουν την ψυχραιμία τους και να οδηγούνται όλο και πιο συχνά στον ανοιχτό αντικομμουνισμό, αφαιρώντας ένα ένα τα προσωπεία που συνηθίζουν να φορούν οι οπαδοί της ευρω-υποταγής...


Βάσω ΝΙΕΡΡΗ



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ