Παρασκευή 4 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Αναζητούνται ευθύνες για τα θέματα στο Διαδίκτυο

Διαβεβαιώσεις για το αδιάβλητο των εξετάσεων έσπευσε να δώσει το υπουργείο Παιδείας μετά το δημοσίευμα του «Εθνους» για έγγραφο της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων, που έκανε λόγο για ηλεκτρονικές διευθύνσεις φροντιστηρίων, όπου υπήρχαν διαθέσιμα τα θέματα που εξετάζονταν την ίδια ημέρα, μία μόλις ώρα μετά την εκπομπή τους. Η ΚΕΕ ζητούσε την πιστή τήρηση των μέχρι τώρα οδηγιών, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται κατηγορηματικά να δίδονται με οποιοδήποτε τρόπο (ηλεκτρονικό ή έντυπο) τα θέματα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ή τρίτους πριν τις 12.00 το μεσημέρι και απειλούσε με «διενέργεια ανακρίσεων και επιβολή κυρώσεων για μη τήρηση των εντολών αυτών».

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας δήλωσε χτες ότι η οδηγία εκδόθηκε μετά από καταγγελίες εκπαιδευτικών, ενώ απέκλεισε την πιθανότητα να φτάνουν οι απαντήσεις των θεμάτων στους εξεταζόμενους, λέγοντας ότι τα κινητά στην τάξη «απαγορεύονται διά ροπάλου» και οι εξεταζόμενοι συνοδεύονται ακόμα και στην τουαλέτα από επιτηρητή. Παράλληλα, είπε ότι θα διερευνηθεί η ύπαρξη πειθαρχικού αδικήματος.

Η υπόθεση αυτή, πάντως, ανέδειξε, για μια ακόμα φορά, το χαρακτήρα των πανελλαδικών εξετάσεων, που ευνοεί τόσο την παραπαιδεία όσο και το παιχνίδι με την αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων. Παράλληλα, αποτέλεσε και αφορμή για ανούσια αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, τη στιγμή που η πολιτική τους στην Παιδεία ευνοεί τόσο την παραπαιδεία με τη μετατροπή του λυκείου σε προθάλαμο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Η Γραμματέας του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη, με ανακοίνωσή της επιρρίπτει ευθύνες στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων, λέγοντας ότι «αδυνατεί να περιφρουρήσει το μοναδικό, κατά γενική παραδοχή αδιάβλητο θεσμό, αυτό των Πανελληνίων Εξετάσεων, που λειτούργησε μέχρι σήμερα στη χώρα» και κάνει λόγο για «εξαιρετικά επικίνδυνη απειρία» της κυβέρνησης της ΝΔ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ