Κυριακή 6 Ιούνη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Η Ολυμπιάδα Σκακιού στην Ισπανία

72 συμμετοχές στο φοιτητικό πρωτάθλημα στην Καλαμάτα

Παράλληλη Σκακιστική Ολυμπιάδα Γυναικών. Αντίπαλες χώρες, Ρωσία-Τσεχοσλοβακία (Τσιμπουρντανίτζε-Ριτσίτροβα, Λεβίτινα-Μάσκοβα και Λιτίνσκαγια-Νέμκοβα)
Παράλληλη Σκακιστική Ολυμπιάδα Γυναικών. Αντίπαλες χώρες, Ρωσία-Τσεχοσλοβακία (Τσιμπουρντανίτζε-Ριτσίτροβα, Λεβίτινα-Μάσκοβα και Λιτίνσκαγια-Νέμκοβα)
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας (που δυστυχώς όχι μόνο δε φρόντισαν οι αρμόδιοι του αθλητισμού να συμπεριλάβουν στα Ολυμπιακά αθλήματα το σκάκι, αλλά δεν έκαναν τίποτα, έστω για να το προβάλουν όλο αυτό τον καιρό και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας) η ...«μοναχική» από το 1927 Παγκόσμια Σκακιστική Ολυμπιάδα θα διεξαχθεί για 36η φορά στην Ισπανία. Ετσι, μετά τη Σερβία, την Ιταλία, την Αττάλεια της Τουρκίας και τα τελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, που ξεκινάει σε λίγες μέρες στη γειτονική Λιβύη, οι κορυφαίοι σκακιστές της Εθνικής μας ομάδας έχουν σημαντικές υποχρεώσεις απέναντι σε αυτόν τον παγκόσμιο θεσμό της Σκακιστικής Ολυμπιάδας. Η πρώτη συμμετοχή της Εθνικής Ελλάδας στην Ολυμπιάδα Σκακιού ήταν το 1950 στο Ντουμπρόβνικ με νικήτρια τη Γιουγκοσλαβία, δεύτερη την Αργεντινή και τρίτη την ΟΔ Γερμανίας. Θα επανέλθουμε όμως σε αυτήν την ενδιαφέρουσα αναδρομή της «ξεχωριστής» Σκακιστικής Ολυμπιάδας.

* Μετά τον 4ο γύρο του φοιτητικού πρωταθλήματος που έγινε στην Καλαμάτα, είχαν προηγηθεί με 4 βαθμούς στους 4 αγώνες οι Καπνίσης, Μιχαηλίδης, Μαρκίδης και Τεπερλένης, στην 5η θέση ήταν μόνος ο Δαλακλής με 3,5 β., ενώ στις θέσεις 6-19 ισοβαθμούσαν με 3 βαθμούς οι Κωστούρος, Νικολάου, Σκαπέρδας, Εμμανουηλίδης, Τσιάμης, Αλεξάνδρα Στείρη, Γιώργος και Αλέξης Κουκουφίκης, Αγγουρίδης, Χαλκιάς Αλ., Βρουβάκης, Κοκόλιας, Κωστόπουλος και Κοκκινάκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ