Παρασκευή 28 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
ΟΧΙ στα ΚΕΣ και την υποβάθμιση των σπουδών

Συλλαλητήριο σήμερα στην Αθήνα, κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις

Στη 1 το μεσημέρι στα Προπύλαια, δίνουν σήμερα αγωνιστικό ραντεβού πέντε φοιτητικοί σύλλογοι, καλώντας τους φοιτητές της Αθήνας να διαδηλώσουν ενάντια στην αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών (ΚΕΣ) και τις αναδιαρθρώσεις που προωθούνται στην Ανώτατη Εκπαίδευση, επιβάλλοντας την υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση της μόρφωσης. Οι φοιτητές επισημαίνουν ότι όλα τα παραπάνω προωθούνται από αποφάσεις της ΕΕ, που πιστά εφαρμόζουν οι ελληνικές κυβερνήσεις, καθώς και από τη γνωστή Συνθήκη της Μπολόνια (που επαναβεβαιώνεται κι ελέγχεται η πρόοδός της κάθε δυο χρόνια) στο πνεύμα της οποίας κινείται η εφαρμοζόμενη πολιτική για την ανώτατη εκπαίδευση.

Σχετικές αποφάσεις έχουν πάρει οι σύλλογοι: Παντείου, Νηπιαγωγών, ΜΙΘΕ (Μεθοδολογίας της Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης), ΤΕΜΦΕ (Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών) και Ηλεκτρολόγων, που θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο και πορεία διαμαρτυρίας.

Δυναμική συνέχεια στον αγώνα τους ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει το δρόμο για την αναγνώριση των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες, έδωσαν χτες οι φοιτητές του ΑΠΘ. Με πρωτοβουλία της ΠΚΣ πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση ενημέρωσης στην πανεπιστημιούπολη και κατήγγειλαν τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση της Παιδείας και τη μεθοδευόμενη υποβάθμιση των πτυχίων τους που θα προκύψει από την εξίσωσή τους με αυτά των ΚΕΣ. Νωρίς το μεσημέρι, οι φοιτητές του ΑΠΘ απέκλεισαν συμβολικά για μισή περίπου ώρα την Εγνατία στο ύψος της Φοιτητικής Λέσχης, ενώ σήμερα οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται με παραστάσεις διαμαρτυρίας στις έδρες όλων των Τμημάτων του ΑΠΘ.

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιείται και στο Ηράκλειο Κρήτης, στη 1 το μεσημέρι στη Νομαρχία, με απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού και κάλεσμα της Πανσπουδαστικής ΚΣ.

Επίσης, οι φοιτητές της Κομοτηνής με απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής, προχωράνε σήμερα σε συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ σχετική παράσταση διαμαρτυρίας προγραμμάτισαν για σήμερα και οι φοιτητές της Ξάνθης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ