Παρασκευή 21 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Από την πίσω πόρτα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ, αν είναι συμβολικό το ότι ο Κώστας Καραμανλής προγραμματίστηκε να επισκεφθεί το Λευκό Οίκο από την πίσω πόρτα της προεδρικής κατοικίας. Το ερώτημα είναι τι ετοιμάζουν οι Αμερικανοί να περάσουν από την «πίσω πόρτα» - δηλαδή, κρυφά από τον κόσμο - στην Ελλάδα.

Αν κρίνουμε από την πρόσφατη τακτική που ακολούθησαν στο θέμα του Κυπριακού, κάθε άλλο παρά διστάζουν σε τέτοιες πρακτικές, όπως ακριβώς και οι ελληνικές κυβερνήσεις καθόλου δε διστάζουν να συναινούν.

ΩΡΑΙΑ, μας τα είπε χτες ο Γιώργος Σουφλιάς, περί του ότι το υπουργείο του δε «χαμπαριάζει» από πιέσεις εργολάβων και κατασκευαστικών εταιριών. Ομως, δεν καταλάβαμε σε ποιον ακριβώς απευθυνόταν...

Αν απευθυνόταν στον κόσμο, γιατί, άραγε, ένιωσε την ανάγκη να δώσει τέτοιες διαβεβαιώσεις; Εκτός κι αν απευθυνόταν στους ...χώρους εκείνους, που η ΝΔ είχε δώσει υποσχέσεις και τώρα επείγονται για την υλοποίηση. Οπως φαίνεται, μάλλον η δεύτερη εκδοχή είναι η αληθινή.

Επίσης πληροφορηθήκαμε ότι μπορεί προεκλογικά οι συμβάσεις που συμφώνησε με εργολάβους το ΠΑΣΟΚ να ήταν, κατά τη ΝΔ, «κατάπτυστες» και «αδιαφανείς», όμως τώρα μετατρέπονται σε συμβάσεις, που αναγκαστικά πρέπει να υλοποιηθούν, αλλιώς θα καθυστερήσουν τα έργα. Φαίνεται ότι ...άλλαξε η οπτική γωνία του πράγματος.

ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΕΣ για «εν υπνώσει» πυρήνες της «Αλ Κάιντα» ακούμε πολλές τελευταία από διάφορες πλευρές. Αναρωτιόμαστε, όμως, σε τι θα εμποδίσουν τις φοβερές και τρομερές αυτές πιθανολογούμενες «σκοτεινές δυνάμεις» οι προσπάθειες περιστολής των ατομικών δικαιωμάτων που επιχειρούνται.

Μπορεί η αναγωγή των ιδιωτικών εταιριών ασφαλείας σε ...προνομιακό συνεργάτη των αστυνομικών αρχών να εμποδίσει την «παγκόσμια τρομοκρατία» για την οποία μας μιλάνε... Μάλλον θεωρούν ότι εμείς είμαστε «εν υπνώσει».


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ