Τρίτη 11 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Αδικία σε εξετάσεις του ΔΙΚΑΤΣΑ

Δεν παίρνει σαφή θέση η κυβέρνηση απέναντι στην παρανομία του ΔΙΚΑΤΣΑ σχετικά με τις εξετάσεις των πτυχιούχων Ιατρικής και Οδοντιατρικής πανεπιστημίων του εξωτερικού. Στις τελευταίες εξετάσεις αυξήθηκε αυθαίρετα η βάση επιτυχίας με αποτέλεσμα εκατοντάδες υποψήφιοι να κοπούν αυθαίρετα.

Το θέμα έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Σ. Ταλιαδούρος επιχείρησε να δικαιολογήσει ουσιαστικά την παρανομία. Συγκεκριμένα, είπε ότι το ΔΙΚΑΤΣΑ άλλαξε τη βάση εισαγωγής ακολουθώντας τη διεθνή εμπειρία, σύμφωνα με την οποία στην εξέταση με πολλαπλές επιλογές αφαιρείται ένα ποσοστό για τις τυχαίες επιλογές και έτσι η βάση από το 50 ανέβηκε στο 62,5%. Για το μέλλον είπε ότι αναζητούνται νόμιμοι τρόποι για την αποκατάσταση των όποιων αδικιών ενώ δεν απέκλεισε ακόμα και νομοθετική πρωτοβουλία.

Ο Π. Κοσιώνης τόνισε ότι το ΔΙΚΑΤΣΑ παρανόμησε με τη συγκεκριμένη διαδικασία που ακολούθησε και η κυβέρνηση δεν ξεκαθαρίζει τι θα κάνει. Δε λέτε τίποτα, υπογράμμισε, για αυτούς που κόπηκαν παράνομα και πρότεινε στην κυβέρνηση να φέρει στη Βουλή σχετική τροπολογία προκειμένου να αρθεί αυτή η πρωτοφανής αδικία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ