Παρασκευή 7 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Κάνει κουμάντο η «Vodafone»...

Σε κατάληψη του χώρου όπου η εταιρία κινητής τηλεφωνίας «Vodafone» θέλει να εγκαταστήσει κεραία, σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από τον οικισμό του Αμπελώνα Λάρισας, προχώρησαν χτες, από το πρωί, οι κάτοικοι της περιοχής, απαιτώντας να σταματήσουν αμέσως οι εργασίες για την εγκατάστασή της.

Στην κινητοποίηση που διοργάνωσαν μαζικοί φορείς κι ο Δήμος Αμπελώνα, συμμετείχαν και οι μαθητές σχολείων, που απείχαν από τα μαθήματά τους. Δίνοντας μαχητικά το «παρών», οι κάτοικοι κατήγγειλαν, επίσης, την παρουσία αστυνομικής δύναμης στο χώρο, διαμηνύοντας ότι δεν τρομοκρατούνται, καθώς και τη Νομαρχιακή Αρχή Λάρισας - στηρίχτηκε από τη ΝΔ - η οποία εξέδωσε απόφαση με την οποία χορηγείται η τελική άδεια περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την εγκατάσταση της κεραίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στην υγεία τους από την εκπεμπόμενη ακτινοβολία.

Η απόφαση της Νομαρχιακής Αρχής, με την οποία συμφωνεί και ο διορισμένος από την κυβέρνηση περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Φ. Γκούπας, εκδόθηκε παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελώνα, με την οποία εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στην εγκατάσταση της κεραίας και τις αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι η αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στον τόπο των εργασιών παρεμποδίζει ακόμα και αγρότες, δημότες του Δήμου Αμπελώνα, να πλησιάσουν και να δουλέψουν στα χωράφια τους που είναι εκεί κοντά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ