Τετάρτη 5 Μάη 2004
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΒΣΑ
Παρέμβαση υπέρ των βιοτεχνών στο Γκάζι

Την πρότασή της για την προστασία των επαγγελματιών και βιοτεχνών που λειτουργούν στο Γκάζι και εκδιώκονται, προκειμένου να «αναπλαστεί» η περιοχή, επαναφέρει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και καλεί την κυβέρνηση να συζητήσει με τους άμεσα θιγόμενους για την υλοποίησή της.

Στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση και ο δήμος πρέπει να υιοθετήσουν την πρότασή της για ανάπλαση της περιοχής και με την ύπαρξη βιοτεχνιών χαμηλής όχλησης σαν αυτές που ήδη υπάρχουν στο Γκάζι. Τονίζει επίσης ότι αν και η κυβέρνηση άλλαξε δεν αντιμετώπισε διαφορετικά το θέμα, καθώς «η διαδικασία των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων των οικοδομικών τετραγώνων 52, 53, 54 και των μισών 55, 56 συνεχίζεται».

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση, στα κόμματα και σε μαζικούς φορείς, η ΟΒΣΑ σημειώνει: «Σας ενημερώνουμε ότι οι διάφοροι σχεδιασμοί της πολιτείας στην περιοχή αφήνουν τη γεύση της κατάφωρης αδικίας, μιας και είχαμε διαφορετική μεταχείριση στα οικοδομικά τετράγωνα, ανάλογα με το αν σε αυτά ιδιοκτήτες ήταν μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες. Επίσης, η πολιτεία δε μερίμνησε για εξασφάλιση επαγγελματικής στέγης στους υποψηφίους απαλλοτριωθέντες αν και ήταν υποχρεωμένη. Ούτε έλαβε υπ' όψιν της τους κόπους των βιοτεχνών, κατοίκων και εργαζομένων της περιοχής, που οδηγούνται στην καταστροφή και στην ανεργία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ