Στο α΄ τρίμηνο του 2004 διογκώθηκαν στα 44,5 εκατ. ευρώ
Με ιδιαίτερα προκλητικούς ρυθμούς συνεχίζει να αυξάνει και το 2004 η μάζα των κερδών του τραπεζικού κεφαλαίου και των άλλων ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων. Μετά τον όμιλο της Alpha Bank (αύξησε τα καθαρά κέρδη κατά 65%) και της Εθνικής Τράπεζας (αύξηση 30%), ήρθε η σειρά του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία για το α΄ τρίμηνο του 2004 ανακοίνωσε αύξηση κερδών σε ποσοστό 62%.
Τα παραπάνω έρχονται σε συνέχεια των εξελίξεων του περασμένου έτους (2003) μέσα στο οποίο η μάζα των καθαρών κερδών για τους 5 μεγάλους της ντόπιας τραπεζικής αγοράς έφτασε στο αστρονομικό ύψος του 1,1 δισ. ευρώ με ετήσια αύξηση της τάξης του 55%!
Ο ισολογισμός του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς για το α΄ τρίμηνο του 2004 εμφανίζει τα παρακάτω:
Στη σχετική ανακοίνωση του Ομίλου αναφέρεται ότι το «42% περίπου των μη εξυπηρετούμενων δανείων προέρχονται από το χαρτοφυλάκιο της πρώην ΕΤΒΑ», της τράπεζας δηλαδή που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξεπούλησε στην «Πειραιώς». Το στοιχείο αυτό επιβεβαιώνει την άποψη ότι οι ψευτορυθμίσεις που επαγγέλλεται η κυβέρνηση για τα πανωτόκια, αφορούν κυρίως τα παλαιά δάνεια της ΕΤΒΑ, της πάλαι ποτέ «Κτηματικής» (συγχωνεύτηκε με την Εθνική) και της ΑΤΕ.